ძველი სამზარეულოს წიგნიდან – პიკანტური გემოს წვნიანი “ლენინგრადული”

0
80
#post_seo_title

მჟავე კიტრით მომზადებული წვნიანი “ლენინგრადული”

 

თითოეული დიასახლისი ამზადებს ამ კერძს თავისებურად. ზოგი ქერს იყენებს, ვიღაცას ბრინჯი ურჩევნია. ბულიონი, რომელიც გამოიყენება ამ ცნობილი სუპის მოსამზადებლად, ასევე განსხვავებულია. ერთი ინგრედიენტი უცვლელი რჩება – მწნილი. გთავაზობთ რეცეპტს.

ძველი სამზარეულოს წიგნიდან – პიკანტური გემოს წვნიანი “ლენინგრადული” | შენი სუფრა

როგორი იყო ტიპიური ვახშამი საბჭოთა დროს მუშათა სასადილოში? წვნიანი, კატლეტი პიურესთან ერთად და კომპოტი. რა თქმა უნდა, წვნიანი სახლში ბევრად გემრიელი გამოდის. მზრუნველი დიასახლისი არ დაიშურებს ხორცს, კიტრს ან მარცვლეულს. მთავარია იცოდეთ ნაბიჯ ნაბიჯ რეცეპტი და მიჰყევით მას.

ძველი სამზარეულოს წიგნიდან – პიკანტური გემოს წვნიანი “ლენინგრადული” | შენი სუფრა

ინგრედიენტები

400 გრ ძროხის ხორცი

0.5 ჭიქა პერლოვკა(ქერი)

4-5 კარტოფილი

1 პატარა ხახვი

1 საშუალო სტაფილო

2 მჟავე კიტრი

2 ჩ.კ ტომატის პასტა

კიტრის მწნილის წვენი გემოვნებით

მარილი წიწაკა

დაფნის ფოთოლი

არაჟანი, მწვანილი, როცა მიირთმევთ

მომზადება

დავიწყოთ  ეტაპობრივი რეცეპტი ბულიონის მომზადებით. აიღეთ შერჩეული ძროხის ნაჭერი. მოათავსეთ ხორცი ქვაბში და დაფარეთ 2 ლიტრი ცივი წყლით. ქვაბი დადგით ცეცხლზე. არ დაგავიწყდეთ ქაფის ამოღება ადუღებამდე!

ძველი სამზარეულოს წიგნიდან – პიკანტური გემოს წვნიანი “ლენინგრადული” | შენი სუფრა

ბულიონს არომატისა და გემოსთვის ჩაყარეთ წყალში მარილი, მთელი სტაფილო და ხახვი, დაუმატეთ ცოტა წიწაკა და შავი პილპილი. დაამატეთ დაფნის ფოთოლი მომზადებამდე 10 წუთით ადრე. დააფარეთ ქვაბს სახურავი და მოხარშეთ დაახლოებით 1,5 საათის განმავლობაში.

ძველი სამზარეულოს წიგნიდან – პიკანტური გემოს წვნიანი “ლენინგრადული” | შენი სუფრა

ჩაყარეთ გარჩეული და კარგად გარეცხილი მარცვლეული ქვაბში, დაასხით მდუღარე წყალი და დაახურეთ თავსახური. ორთქლში უნდა გაფუვდეს.

ძველი სამზარეულოს წიგნიდან – პიკანტური გემოს წვნიანი “ლენინგრადული” | შენი სუფრა

ამოიღეთ ხორცი მზა ბულიონიდან. გაწურეთ ბულიონი. ამოიღეთ მოხარშული მარცვლეული წყლიდან და გარეცხეთ ცივი წყლით. დაამატეთ ქერი ბულიონში და მოხარშეთ კიდევ 30 წუთის განმავლობაში.

ძველი სამზარეულოს წიგნიდან – პიკანტური გემოს წვნიანი “ლენინგრადული” | შენი სუფრა

ახლა თქვენ უნდა ამოიღოთ ხორცი. დაჭერით ნაჭრებად და მოაცილეთ ყველა არასაჭირო ნაწილი.

დაიწყეთ ბოსტნეულის მომზადება. გაასუფთავეთ და დაჭერით კარტოფილი პატარა კუბებად. სტაფილო დავჭრათ კუბიკებად, წვრილად დავჭრათ ხახვი. ტომატის პასტა წყლით გააზავეთ სანამ არ გახდება არაჟნის სისქის. გახეხეთ კიტრის მწნილი უხეშ სახეხზე ან დაჭერით.

ძველი სამზარეულოს წიგნიდან – პიკანტური გემოს წვნიანი “ლენინგრადული” | შენი სუფრა

გააცხელეთ ტაფა, დაასხით ცოტა მზესუმზირის ზეთი და შეწვით ხახვი. როდესაც გაყავისფრდება, დაამატეთ სტაფილო და შეწვით 2-3 წუთის განმავლობაში.

READ  კეფირზე მომზადებული ღვეზელი ყველითა და მწვანილით

ძველი სამზარეულოს წიგნიდან – პიკანტური გემოს წვნიანი “ლენინგრადული” | შენი სუფრა

დატოვეთ სტაფილო და ხახვი, დაჭრილი კიტრი მოათავსეთ ტაფაში და ასევე შეწვით. დაამატეთ ტომატის პასტა წყლით განზავებული და გააჩერეთ 3-5 წუთის განმავლობაში.

როდესაც ქერი მზად იქნება, დაამატეთ კარტოფილი და შემწვარი ბოსტნეული ბულიონში. მოხარშეთ დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში, სანამ კარტოფილი არ დარბილდება. შემდეგ კიტრი ტომატის პასტით და ხორცით მოათავსეთ ქვაბში. მოხარშეთ კიდევ 5-7 წუთის განმავლობაში.

დასასრულს, შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა კიტრის მწნილის წვენი, მარილი და პილპილი გემოვნებით. როდესაც წვნიანს გემო გაუჯდება, ის შეიძლება სუფრასთან მიიტანოთ.

ძველი სამზარეულოს წიგნიდან – პიკანტური გემოს წვნიანი “ლენინგრადული” | შენი სუფრა

წვნიანი გამოდის მდიდარი და მჟავე. ეს წარმოუდგენლად გემრიელი წვნიანი მოეწონება როგორც ბავშვებს, ისე მოზრდილებს. წარმატებებს გისურვებთ!

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ