ალბათ ყველა დიასახლისს ერთხელ მაინც აუფეთქდა დაკონსერვებული საკვების ქილა.
რა უნდა გავაკეთოთ რომ ეს არ მოხდეს? ბოსტნეულის არასწორი წინასწარი დამუშავება
გარეცხვა: ბოსტნეული და ხილი კარგად უნდა გაირეცხოს გამდინარე წყალში. ეს არის უმნიშვნელოვანესი ნაბიჯი სწორი წინასწარი დამუშავებისთვის.
დამბალი პროდუქტის თავიდან არიდება: არ უნდა გამოიყენოთ ბოსტნეული ან ხილი, რომელსაც აქვს გაფუჭების ნიშნები.
წყალში დალბობა: კონსერვირებამდე 3 საათით ადრე, ბოსტნეული უნდა ჩაიყაროს უბრალო წყალში. ეს ხელს უშლის ბოსტნეულის ზედმეტად დარბილებას და ბაქტერიების გამრავლებას.
ეს რეკომენდაციები მნიშვნელოვანია უსაფრთხო და ხარისხიანი საკონსერვო პროდუქტების მოსამზადებლად. სწორი წინასწარი დამუშავება უზრუნველყოფს, რომ საბოლოო პროდუქტი იყოს უსაფრთხო მოხმარებისთვის და შეინარჩუნოს სასურველი ტექსტურა.
რეცეპტის დარღვევა
ყველაზე ხშირად, აფეთქების მიზეზი არის კონსერვაციის მთავარი ინგრედიენტის – ძმრის ნაკლებობა. მნიშვნელოვანია მისი დამატება ქილაში ბოლოს, ანუ უშუალოდ მოხუფვის წინ, როდესაც მინის ქილა უკვე სავსეა. ფაქტია, რომ ძმარი გაცხელებისას აორთქლდება და თუ დაუმატებთ და ქილებს გასასტერილებლად დადებთ, პროცედურის შემდეგ ქილაში ძმარი აუცილებლად დაიკლებს. იგივე ეხება მარინადის სხვა კომპონენტებს – შაქარს და მარილს. თუ ამ ინგრედიენტებს საკმარისად არ დაამატებთ, მარილწყალი ან მარინადი მღვრიე გახდება. ასევე შეგიძლიათ ძმარი შეცვალოთ ლიმონმჟავით. 9%-იანი ძმრის მისაღებად ერთი სუფრის კოვზი ლიმონმჟავა უნდა შეურიოთ 14 სუფრის კოვზ წყალს. 6%-ის მისაღებად კი იგივე უნდა გააკეთოთ, ოღონდ 1:22 თანაფარდობით.
მასალის გამოყენების პირობები