მანის ფაფა ბავშვთა კვების კლასიკაა – მრავალი წლის განმავლობაში დედები და ბებიები ამზადებდნენ მას.
მანის ფაფა შედიოდა საბავშვო ბაღების მენიუში. ის შეიძლება გემრიელად მოხარშოთ რძეში, ცოტაოდენი კარაქის და შაქრის დამატებით. მაგრამ თუ ბავშვი არ ჭამს რძის პროდუქტებს ან ალერგიულია ლაქტოზაზე, შეცვალეთ რძე ვაშლის წვენით.
წვენს შეურიეთ წყალი 1:1 თანაფარდობით.
დაგჭირდებათ: ვაშლის წვენი 200 მლ; წყალი 200 მლ; მანის ბურღული; შაქარი 4 ს/კ = 32 გ; მარილი 1 მწიკვი = 2 გ; კარაქი; ვაშლი; დარიჩინი.
ჩაასხით ვაშლის წვენი და წყალი პატარა ქვაბში.ჩაყარეთ მანის ბურღული და კარგად აურიეთ, რომ გაიხსნას. დადგით დაბალ ცეცხლზე და გამუდმებით ურიეთ. მოხარშეთ ფაფა დაბალ ცეცხლზე 5 წუთის განმავლობაში, სანამ არ შესქელდება. დაამატეთ შაქარი და მარილი. აურიეთ. ბოლოს, დაუმატეთ კარაქი და თხლად დაჭრილი ვაშლი.
მასალის გამოყენების პირობები