ბროკოლის სარგებლობა ამ ბოსტნეულის შემადგენლობით არის განპირობებული.
ბროკოლი შეიცავს: ცილებს, ცხიმებს, ნახშირწყლებს, ვიტამინებს: А, С, В1, В2, В5, В6, РР, Е, К; უჯრედისს, კალიუმს, ფოსფორს, კალციუმს, მაგნიუმს, რკინას, თუთიას, მანგანუმს, გოგირდს, ფოლიუმის მჟავას და ბეტა-კაროტინს.
ბროკოლი შესანიშნავი დიეტური პროდუქტია ისეთი დაავადებების პროფილაქტიკისა და მკურნალობისთვის, როგორიცაა ონკოლოგიური, გულ-სისხლძარღვთა დაავადებები, ნერვული აშლილობები, კუჭ-ნაწლავის სისტემის დაავადებები, ნივთიერებათა ცვლის დარღვევა, პოდაგრა.
მასალის გამოყენების პირობები