ზოგიერთი სახეობის ხილი დიდი რაოდენობით შაქარს შეიცავს.
ფრუქტოზა საქაროზას იზომერია. მასაც ისეთივე მაღალი გლიკემიური ინდექსი აქვს და ასევე ახდენს ორგანიზმში ინსულინის ნახტომისებურ ზრდას. ეს იწვევს ორგანიზმში ცხიმის მარაგების დაგროვებას. როდესაც სისხლში შაქრის დონე მკვეთრად ეცემა, ისევ გვინდება ტკბილის ჭამა, რაც ხშირი წახემსებისაკენ გვიბიძგებს.
თუ მაინც გვინდა ხილის მირთმევა საუზმეზე, მაშინ ეს უნდა მოხდეს ნატურალური, შეუცვლელი ფორმით. კატეგორიაულად არაა რეკომენდებული სმუზი და ახალგამოწურული წვენი, რადგანაც მათში ნაკლებია სასარგებლო საკვები ბოჭკოები.
მასალის გამოყენების პირობები