სტაფილოში შემავალი ბოჭკო და კალიუმი ხელსუწყობს გულის ჯანმრთელობას. კალიუმი ხელსუწყობს არტერიული წნევის ჯანსაღი დონისშენარჩუნებას, ხოლო ბოჭკო ქოლესტერინის დონისშემცირებას.
სტაფილო დაბალკალორიულობით და მაღალიბოჭკოთი ხასიათდება, რაც შესანიშნავი არჩევანიაწონის მართვისთვის. ბოჭკო გიჩენთ სისავსისგრძნობას უფრო დიდხანს და საერთო ჯამშიამცირებს კალორიების მიღებას.
როგორც ბეტა–კაროტინის მნიშვნელოვანი წყარო, სტაფილო ხელს უწყობს მხედველობისგაუმჯობესებას. ბეტა–კაროტინი ღვიძლშიგარდაიქმნება A ვიტამინად, შემდეგ კიგარდაიქმნება როდოპსინად.
სტაფილოში შემავალი ანტიოქსიდანტები დავიტამინი A, თავისუფალი რადიკალებისდაზიანებისგან დაცვითა და უჯრედებისრეგენერაციის ხელშეწყობით, ეხმარება კანსჯანმრთელობის შენარჩუმებაში.
სტაფილო მდიდარია საკვები ბოჭკოთი, რაცეხმარება საჭმლის მომნელებელ სისტემას კუჭისრეგულარულ მოქმედებაში და ახდენს კუჭისშეკრულობის პრევენციას.
მიუხედავად იმისა, რომ სტაფილო ტკბილია, აქვსშედარებით დაბალი გლიკემიური ინდექსი, რაციმას ნიშნავს, რომ ის არ იწვევს სისხლში შაქრისდონის მატებას.
სტაფილო ცნობილია მაღალი ბეტა–კაროტინისშემცველობით, რომელსაც ორგანიზმი გარდაქმნისA ვიტამინად. ეს ვიტამინი გადამწყვეტია ჯანსაღიმხედველობის, კანისა და იმუნური ფუნქციისშესანარჩუნებლად.
#drpkhakadze #gochadze #shenisupra