ორშაბათი, აპრილი 21, 2025
- Advertisement -spot_img
მთავარიUncategorizedრა უნდა გავითვალისწინოთ კარტოფილის შეძენისას

რა უნდა გავითვალისწინოთ კარტოფილის შეძენისას

კარტოფილის შეძენისას დააკვირდით ტუბერებს (ბოლქვებს).  შეარჩიეთ ისეთი კარტოფილი, რომელსაც არ აქვს მწვანე ლაქები. ასეთი ლაქები მაშინ ჩნდება, როცა კარტოფილს დიდხანს აჩერებენ მზის ქვეშ. ტუბერის განვითარების პერიოდში მაღალი ტემპერატურა (+35 და მეტი) იწვევს მის დაავადებას – ტუბერებში წარმოიქმნება შხამიანი ნივთიერება სოლანინი.

ამასთანავე კარტოფილი არ უნდა იყოს დაბეგვილი, რაც ტრანსპორტირების დროს ხშირად ხდება ხოლმე და არ უნდა იყოს „ოფლიანი” (რასაც ადგილი აქვს მაღალი ტენის პირობებში შენახვისას)  – ეს ხელს უწყობს მიკროორგანიზმების განვითარებას.

ხარისხიანი კარტოფილი მკვრივია, უდეფექტო კანით.

როცა მოსახარშად გინდათ, წითელი  კარტოფილი შეიძინეთ – ის ნაკლებად შეიცავს სახამებელს და კარგად ინარჩუნებს ფორმას.

გაითვალისწინეთ, რომ ნიტრატები მსხვილ ან პატარა ბოლქვებში გროვდება. ამიტომ უმჯობესია, საშუალო ზომის კარტოფილი შეარჩიოთ.

 

 

წყარო

 

 

 

#drpkhakadze #gochadze  #shenisupra

author avatar
SheniSupra.ge
#drpkhakadze
READ  „აკრედიტაციის შედეგად ქვეყანაში გვექნება კარგი და ძალიან კარგი საავადმყოფოები. ჩვენ უნდა მივხედოთ...
მსგავსი სიახლეები

[fetch_posts]

- Advertisment -spot_img

ბოლო სიახლეები