ორშაბათი, აპრილი 21, 2025
- Advertisement -spot_img
მთავარიUncategorizedნაკლები ცხიმის მიღება - ჯანსაღი კვების მნიშვნელოვანი ასპექტი

ნაკლები ცხიმის მიღება – ჯანსაღი კვების მნიშვნელოვანი ასპექტი

WHO-ს კვების ექსპერტები გვირჩევენ, რომ ნებისმიერი მცენარეული და ცხოველური ცხიმის მიღება 30%-მდე შევამციროთ. უმჯობესია, თუ დროთა განმავლობაში, ცხიმებს 10%-მდე შევამცირებთ ან საერთოდ ამოვიღებთ საკუთარი რაციონიდან.

განსაკუთრებით აუცილებელია ტრანსცხიმების მოხმარების 1%-ზე შემცირება და ნაჯერი ცხიმებისა და ტრანსცხიმების ჩანაცვლება პოლიუჯერი ცხიმებით, რათა თავიდან ავიცილოთ წონის არაჯანსაღი მატება, მინიმუმამდე დავიყვანოთ გულის დაავადებებისა და დიაბეტის რისკი.

როგორ მოვახერხოთ ეს?

  • შეწვის ნაცვლად, პროდუქტი მოხარშეთ ან გრილზე მოამზადეთ.
  • კარაქი და ქონი პოლიუჯერი ცხიმებით – მზესუმზირის, სიმინდისა და ზეითუნის ზეთით შეცვალეთ.
  • შეიძინეთ უცხიმო ან ცხიმის დაბალი შემცველობის (1,5-2,5%) რძის პროდუქტები.
  • ჭამეტ მჭლე ხორცი;
  • მოერიდეთ მზა, შეფუთული საკვების მიღებას (ტორტები, ნამცხვრები, დონატები, ღვეზლები, ორცხობილა ვაფლი და ა.შ). ამ ტიპის პროდუქტები როგორც წესი, დიდი რაოდენობით სამრეწველო ტრანსცხიმებს შეიცავს.

წყარო

 #drpkhakadze #gochadze  #shenisupra

author avatar
SheniSupra.ge
#drpkhakadze
READ  საქართველოში პირველად ჩამოყალიბდა დამოუკიდებელი, ნებაყოფლობითი, მიუკერძოებელი უწყვეტი სამედიცინო...
მსგავსი სიახლეები

[fetch_posts]

- Advertisment -spot_img

ბოლო სიახლეები