ჯანმო-ს კვების ექსპერტების რეკომენდაციაა ყოველდღიურად 5 გრამზე ნაკლები მარილის მიღება. დადგენილია, რომ მარილის შეზღუდვა გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების, ჰიპერტენზიის და ინსულტის განვითარების რისკებს ამცირებს.
კერძის მომზადების დროს გამოიყენეთ ჩვეულზე ნაკლები მარილი, მშრალი სანელებლები, ბულიონის კუბები, სოიოს სოუსი.
გამოიყენეთ მარილი ნატრიუმის დაბალი შემცველობით.
თუ მარილის სწრაფად შემცირება გაგიჭირდებათ, მიირთვით მეტი ხილი და ბოსტნეული: ატამი, გარგარი, ბულგარული წიწაკა, გამომცხვარი კარტოფილი. ამ პროდუქტებში შემავალი კალიუმი ნატრიუმის უარყოფით გავლენას ამცირებს.
#drpkhakadze #gochadze #shenisupra
მასალის გამოყენების პირობები