ბრინჯი ლიმნის არომატით, დელიკატური სურნელის მქონე სოუსი და მრავალფეროვანი ბოსტნეული საოცრად არომატულ პიტნასთან ერთად წარმოუდგენელ სიამოვნებას გპირდებათ.
ინგრედიენტები:
- 1 ფინჯანი ბრინჯი
- 2 ჭიქა წყალი
- ლიმნის წვენი (გაწურეთ 1 ლიმონი)
- 4 ჭიქა ქათმის ან ბოსტნეულის ბულიონი
- 400 გრ. თევზის ფილე
- 4 ფინჯანი წიწმატი
- 1 ფინჯანი კარგად გახეხილი სტაფილო
- ¼ ჭიქა კარგად დაქუცმაცებული ახალი პიტნა
- 2 ცალი კარგად დაჭრილი მწვანე ხახვი
მომზადების დრო: 30 წთ.
მომზადების მეთოდი:
საშუალო ზომის ქვაბში ჩაასხით წყალი და ჩაყარეთ ბრინჯი. დადგით ზომიერ ცეცხლზე. გააჩერეთ 20 წუთის განმავლობაში. ბოლოს ჩაამატეთ ლიმნის წვენი.
მეორე ქვაბში ჩაასხით ბულიონი, დადგით ცეცხლზე, არ წამოადუღოთ. ჩაამატეთ თევზის ფილე, გააჩერეთ, სანამ არ დარბილდება, დაახლოებით 5 წთ. გადმოდგით და დაჭერით ოთხკუთხა ნაჭრებად.
გადაანაწილეთ ბრინჯი 4 ნაწილად. თითოეული მორთეთ თანაბარი რაოდენობით თევზით, წიწმატით, სტაფილოთი, პიტნითა და მწვანე ხახვით. თითოეულ მათგანს ჩამჩით მოასხით თბილი ბულიონი. თქვენი კერძი მზად არის.
კალორიულობა: 309 კალორია.
ცხიმი: 2 გრ.
ბოჭკო: 3 გრ.
ნახშირწყლები: 42 გრ.
ცილა: 30 გრ.
ფოლიუმის მჟავა: 73 მგ.
ქოლესტერინი: 57 მგ.
შაქარი: 3 გრ.
C ვიტამინი: 15 მგ.
კალციუმი: 95 მგ.
რკინა: 2 მგ.
ნატრიუმი: 644 მგ.
კალიუმი: 773 მგ.
#drpkhakadze #gochadze #shenisupra
მასალის გამოყენების პირობები