დღევანდელ ეპოქაში სწრაფი კვებისობიექტებით სარგებლობა საკმაოდპოპულარულია. სწრაფი კვება მასობრივიწარმოების საკვები პროდუქტის ერთობლიობაადა იგი, ალბათ, ყველაზე მეტად ასოცირდებაისეთ ქსელურ რესტორნებთან – როგორებიცაა McDonald’s, Burger King და Wendy’s. გავრცელებული სწრაფი კვების პროდუქტებიაჰამბურგერი, ჰოთ–დოგი, კარტოფილი ფრი, პიცა, ტაკო, ბურიტო, სალათები და სენდვიჩები.
სწრაფი კვების უპირატესობები გამოიხატება ძირითადად მოხერხებულობასა და სიჩქარეში. 21-ე საუკუნეში, როცა ყველას დროის საკითხიაწუხებს, ადამიანებისთვის პრიორიტეტიასწრაფად და მათთვის კომფორტულად მიირთვან საჭმელი. ზემოთ ჩამოთვლილი ობიექტები მომხმარებლებს სთავაზობენ, როგორც ადგილზე მირთმევისა, ასევე გატანისადა ტრანსპორტირების სერვისებს.
მიუხედავად სწრაფ კვებაზე დიდი მოთხოვნისა, არსებობს კრიტიკოსების არაერთი შეფასება აღნიშნულ პროდუქტებზე, სადაც ისინი აქცენტს აკეთებენ ხარისხზე დახშირად საუბრობენ პროდუქტების მავნებლობაზე. ზედმეტი გადამუშავების გამო – წინასწარ მოხარშული, გაყინული დაგაჯერებული ცხიმების, რაფინირებული მარცვლეულისა თუ შაქრის გარდა, შეიძლება შეიცავდეს ხელოვნურ კონსერვანტებს.
შესაბამისად, სწრაფი კვება უარყოფით გავლენას ახდენს ჩვენს ჯანმრთელობაზე. თუმცა, კრიტოკოსების შეფასების მიუხედავად, სწრაფი კვების ობიექტები არ კარგავს პოპულარობას და მაინც იკავებს ერთ–ერთ წამყვან ადგილს საკვები ობიექტების კატეგორიაში.
#drpkhakadze #gochadze #shenisupra
მასალის გამოყენების პირობები