ინგრედიენტები:
- 500 გ ფქვილი
- 4 კვერცხი
- 3/4 ლ რძე
- მარილი
- 500 გ მოცვი
- შაქარი და დარიჩინი ზემოდან მოსაყრელად
მომზადების მეთოდი:
გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე. შეურიეთ ერთმანეთს ფქვილი, კვერცხი, რძე , 3-4 ს/კ წყალი და 2 მწიკვი მარილი. ფორმას წაუსვით ცხიმი, ჩაასხით მიღებული მასა და მოაყარეთ მოცვი. აცხვეთ ღუმელში 30-40 წთ, სანამ ნამცხვრის გვერდები ხრაშუნა არ გახდება. მოაყარეთ შაქარი და დარიჩინი. სუფრასთან მიიტანეთ თბილი ნამცხვარი. მოცვის ნამცხვარს ძალიან უხდება რძიანი ყავა.
#drpkhakadze #gochadze #shenisupra
მასალის გამოყენების პირობები