ჩიას თესლი მრავალმხრივი მცენარეული საკვებია, რომელიც გამოიყენება ბევრ ტკბილ და სურნელოვან რეცეპტში. სცადეთ ჩიას თესლი დაამატოთ ამ ჩვეულებრივ, პოპულარულ საჭმელსა და კერძებში:
- სმუზი
- შვრიის ფაფა
- იოგურტი
- ჩიას პუდინგი
- ღამის შვრია
- ჩიას მურაბა
- ცილოვანი ბარები
- ნამცხვრები ან სხვა გამომცხვარი კერძები
- სოუსები
- წყალი ან წვენი
გთავაზოვთ ჩიას პუდინგის რეცეპტს
ხელნაკეთი ჩიას პუდინგი პოპულარული გზაა ამ ჯანსაღი თესლის გამოსაყენებლად.
შუშის ქილაში ან კონტეინერში დაამატეთ ¼ ჭიქა ჩიას მარცვალი და ¾ ჭიქა სითხე, როგორიცაა მცენარეული რძე. შემდეგ აურიეთ, დაახურეთ თავსახური და შედგით მაცივარში ღამით. დილით კვლავ მოგიწევთ მორევა, რადგან ჩვეულებრივი შემთხვევაა, რომ ჩიას თესლი გროვდება ან ერთმანეთს ეწებება. თუ ჩიას პუდინგის უფრო თხელი კონსისტენცია გირჩევნიათ, გამოიყენეთ 1 ჭიქა სითხე ¾ ჭიქა სითხის ნაცვლად.
მეტი გემოსთვის თქვენს ჩიას პუდინგს , დაამატეთ ქვემოთ ჩამოთვლილიდან ერთი ან მეტი პროდუქტი:
- ნეკერჩხლის სიროფი
- თაფლი
- დარიჩინი
- ჯანჯაფილი
- მუსკატის კაკალი
- კაკაო
- მათჩა
- Ვანილის ექსტრაქტი
- დაბლენდერებული ხილი (მოცვი, მარწყვი, ჟოლო)
- ვაშლის სოუსი
- იოგურტი
- Გოგრის თესლი
- დაფქული სელის თესლი
- კაკალი
- ნუში
- Ნუშის კარაქი
- Მიწისთხილის კარაქი