თაფლს უფრო დაბალი GI აქვს, ვიდრე შაქარს. რაც იმას ნიშნავს, რომ ის არ ზრდის სისხლში შაქრის ისე სწრაფად. თაფლი უფრო ტკბილია ვიდრე შაქარი, ამიტომ შეიძლება მისი ნაკლები რაოდენობა დაგჭირდეთ. მაგრამ მას აქვს ოდნავ მეტი კალორია თითო ჩაის კოვზზე, ამიტომ გონივრული იქნება ყურადღებით დააკვირდეთ თქვენი პორციების ზომას.
თუ უპირატესობას ანიჭებთ თაფლს, შეეცადეთ აირჩიოთ უმი ჯიში, რომელიც შეიცავს უფრო მეტ ვიტამინებს, ფერმენტებს, ანტიოქსიდანტებს და სხვა საკვებ ნივთიერებებს, ვიდრე თეთრი შაქარი და გამოიყენოთ იგი ზომიერად. თუმცა, უნდა გვახსოვდეს, რომ ნედლი თაფლის მოხმარების ნებისმიერი საკვები სარგებელი უმნიშვნელოა.
მასალის გამოყენების პირობები