გპირდებით, რომ ეს უნიკალური ლაზანიას რეცეპტი ყველას შეგიყვარდებათ, ასე რომ, ცდად ნამდვილად ღირს!
ინგრედიენტები:
2 ს/კ ზეითუნის ზეთი
1 ხახვი, წვრილად დაჭრილი
2 კბილი ნიორი, დაქუცმაცებული
750 გძროხის ფარში
2 x 400 გრ ქილა კუბიკებად დაჭრილი პომიდორი
125 მლ (1/2 ჭიქა) მშრალი წითელი ღვინო
55 გ (1/4 ჭიქა) ტომატის პასტა
მარილი და ახლად დაფქული შავი პილპილი
ზეითუნის ზეთი (გემოვნებით)
4 ახალი ლაზანიის ფურცელი
გახეხილი მოცარელას ყველი (გემოვნებით)
შერეული სალათის ფოთლები,
ინგრედიენტები ყველის სოუსსთვის:
1ლ (4 ჭიქა) რძე
ნახევარი ხახვი, წვრილად დაჭრილი
ახალი ოხრახუში
მთლიანი შავი პილპილის მარცვლები
4 მთლიანი კბილი ნიორი
2 დაფნის ფოთოლი
60 გრ კარაქი
50 გ (1/3 ჭიქა) ჩვეულებრივი ფქვილი
70 გრ (1 ჭიქა) წვრილად გახეხილი პარმეზანი
დაფქული მუსკატის კაკალი
მარილი და დაფქული თეთრი პილპილი
მომზადების წესი:
გააცხელეთ ზეთი დიდ ტაფაზე, საშუალო ცეცხლზე. დაუმატეთ ხახვი და ნიორი და მოხარშეთ, აურიეთ, 5 წუთის განმავლობაში ან სანამ ხახვი არ დარბილდება. დაუმატეთ ფარში და მოთუშეთ,ურიეთ ხის კოვზით, სანამ ფარში ფერი არ შეიცვლება. დაუმატეთ პომიდორი, ღვინო და ტომატის პასტა და მიიყვანეთ ადუღებამდე. შეამცირეთ სითბო დაბალზე. ხარშეთ თავდახურული, დროდადრო ურიეთ 30 წუთის განმავლობაში ან სანამ სოუსი ოდნავ შესქელდება. გადმოდგით ცეცხლიდან. დააგემოვნეთ და მოაყარეთ მარილი და პილპილი.
ამასობაში, ყველის სოუსის მოსამზადებლად საშუალო ქვაბში აურიეთ რძე, ხახვი, ოხრახუშის ღეროები, წიწაკის მარცვლები, კბილი და დაფნის ფოთოლი და მიიყვანეთ ადუღებამდე საშუალო ცეცხლზე. გადმოდგით ცეცხლიდან და გააჩერეთ 15 წუთის განმავლობაში
შესადუღებლად.
რძის ნარევი წვრილ საცერში გადაწურეთ და მოათავსეთ დიდ ქილაში.
გაადნეთ კარაქი დიდ ქვაბში საშუალო და მაღალ ცეცხლზე. დაუმატეთ ფქვილი და მოხარშეთ აურიეთ 1-2 წუთის განმავლობაში ან სანამ ნარევი ბუშტუკები არ გაუჩნდება და არ დაიწყებს ტაფის გვერდიდან მოშორებას. გადმოდგით ცეცხლიდან.
თანდათან დაასხით რძე ნახევარში, მუდმივად ურიეთ სათქვეფით, სანამ ნარევი არ გახდება გლუვი. თანდათან დაუმატეთ დარჩენილი რძე, ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
ქვაბი დადგით საშუალო მაღალ ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე, მუდმივად ურიეთ ხის კოვზით, 5 წუთის განმავლობაში ან სანამ სოუსი არ შესქელდება და კოვზის უკანა მხარეს დაიფარება. გადმოდგით ცეცხლიდან. დაუმატეთ პარმეზანი და ურიეთ სანამ ყველი არ გადნება. მოაყარეთ მარილი და თეთრი პილპილი.
გააცხელეთ ღუმელი 180°C-მდე. მართკუთხა 3ლ (12 ჭიქა) ტევადობის ცეცხლგამძლე ჭურჭელს წაუსვით ზეთი, რომ ოდნავ ცხიმიანი იყოს. მომზადებული კერძის ძირს წაუსვით ბეშამელის სოუსის მეოთხედი. სოუსზე დაალაგეთ ლაზანიის 1 ფურცელი. ზემოდან მოაყარეთ ფარშის ნარევის მესამედი და დარჩენილი ბეშამელის სოუსის მესამედი. გააგრძელეთ ლაზანის დარჩენილი ფურცლებით, ფარშის ნარევით და ბეშამელით, დაასრულეთ ბეშამელის ფენით. მოაყარეთ მოცარელა. მოათავსეთ საცხობ ლანგარზე. გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 40 წუთის განმავლობაში ან სანამ ყველი არ გადნება, ოქროსფერი არ გახდება და კიდეები ბუშტუკდება. გამოიღეთ ღუმელიდან და გააჩერეთ 10 წუთის განმავლობაში, რომ გაიყინოს.
ლაზანია დაჭერით 8 ნაწილად და გემრიელად მიირთვით!
მასალის გამოყენების პირობები