ინგრედიენტები:
- 500გრ ვაშლი, გაფცქვენით, დაჭერით ოთხკუთხედებად, 2 სმ ნაჭრებად
- 1 ლიმონი, გამოწურული
- 500გრ მაყვალი ახალი ან გაყინული
- 1 კგ გრანულირებული შაქარი
მომზადების მეთოდი:
ᲜᲐᲑᲘᲯᲘ 1
საყინულეში მოათავსეთ პატარა თეფში ჯემის შესამოწმებლად.
ვაშლი ჩაყარეთ მძიმე ქვაბში დაუმატეთ ლიმონის წვენი და 250 მლ წყალი. მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ ადუღეთ 5-8 წუთის განმავლობაში დარბილებამდე.
ნაბიჯი 2
დაუმატეთ მაყვალი და შაქარი და აურიეთ. ურიერთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ შაქარი არ გაიხსნება, შემდეგ ცეცხლს საშუალოზე აუწიეთ და ადუღეთ 30-35 წუთის განმავლობაში, სანამ ჯემი დნობის ეტაპზე არ იქნება.
ნაბიჯი 3
ჯემის შესამოწმებლად ერთი თეფში გამოიღეთ საყინულედან და მოაყარეთ ცოტაოდენი ჯემი, თუ გაიყინა და თითს როდესაც გადაუსვამთ და დაიჭყლიტება, ესეიგი მზადაა.
ნაბიჯი 4
ძაბრის გამოყენებით ჯემი გადაიტანეთ სტერილიზებულ ქილაში. როგორც კი გაცივდება სახურავი კარგად დაახურეთ. ინახება მაცივარში ექვსი თვის განმავლობაში დახურულ, სტერილიზებულ ქილაში.
მასალის გამოყენების პირობები