ინგრედიენტები:
- 3 ს/კ არარაფინირებული ზეითუნის ზეთი
- 1 თავი დაჭრილი დიდი ყვითელი ხახვი
- 50 გრამი ესპანური ჩორიზო
- 350 გრამი დაჭრილი წითელი კარტოფილი
- მარილი და პილპილი
- 3⁄4 ჭიქა დარილი ოხრახუში
- 10 ცალი დიდი ათქვეფილი კვერცხი
- 1 ჭიქა გახეხილი მანჩეგო ან ჩედერი
- 1 თავი პატარა მწვანე სალათის ფურცელი
- 1⁄2 თავი პატარა წითელი ხახვი
მომზადების მეთოდი:
ნაბიჯი 1
გააცხელეთ ღუმელი 200 C-ზე. გააცხელეთ 1 სუფრის კოვზი ზეთი ღუმელის დიდ ტაფაზე საშუალო ტემპერატურაზე. დაუმატეთ ყვითელი ხახვი და თუშეთ 5 წუთით.
ნაბიჯი 2
დაუმატეთ ჩორიზო (შებოლილი სოსისი) თხლად დაჭრილი ნახევარი მთვარის ფორმით, კარტოფილი, და ½ ჩაის კოვზი მარილი და პილპილი, თუშეთ, დააფარეთ, ურიეთ დროდადრო სანამ კარტოფილი დარბილდება, 10 წუთით.
ნაბიჯი 3
შეურიეთ ოხრახუში, კვერცხი და კარგად აურიეთ. მოაყარეთ ყველი და მოათავსეთ ღუმელში.
ნაბიჯი 4
აცხვეთ ომლეტი ყავისფრად შეფერვამდე და აფუებამდე, 15 წუთით.
ნაბიჯი 5
გაანაწილეთ სალათის ფურცლები და თხლად დაჭრილი წითელი ხახვი თეფშებზე და მოასხით დარჩენილი ზეთი. დაჭერით ომლეტი ნაჭრებად და მიირთვით სალათასთან ერთად.
#drpkhakadze #gochadze #shenisupra
მასალის გამოყენების პირობები