გოგრის სარგებლიანობის შესახებ, ალბათ, ყველას მოგვეხსენება, თუმცა როგორ მოვამზადოთ ეს პროდუქტი ისე, რომ თავისი ბუნებრივი თვისებები არ დაკარგოს და თან ჯანსაღი და გემრიელი კერძი გამოვიდეს?!
ინგრედიენტები:
2 ს/კზეითუნის ზეთი
1 ხახვი, წვრილად დაჭრილი
1 პრასი, მხოლოდ თეთრი ნაწილი, წვრილად დაჭრილი
1 კბილი ნიორი, დაქუცმაცებული
1/2 ჩ/კ დაფქული ქინძი
1/2 ჩ/კ ახლად გახეხილი მუსკატის კაკალი
1 კგ გოგრა, კუბებად დაჭრილი
1 დიდი კარტოფილი, კუბებად დაჭრილი
1ლ ქათმის ან ბოსტნეულის თხევადი ბულიონი
1/2 ჭიქა (125 მლ) თხელი ნაღები
მომზადების წესი:
დიდ ქვაბში გააცხელეთ ზეთი,დაბალ ცეცხლზე, დაუმატეთ ხახვი, პრასი და ადუღეთ 2-3 წუთის განმავლობაში, სანამ არ დარბილდება.
დაამატეთ ნიორი და სანელებლები და მოხარშეთ, აურიეთ, 30 წამის განმავლობაში. დაუმატეთ გოგრა, კარტოფილი, ბულიონი და მიიყვანეთ ადუღებამდე. დაუწიეთ დაბალ ცეცხლზე, დაახურეთ თავსახური და ადუღეთ 30 წუთის განმავლობაში. აცადეთ ოდნავ გაციება და შემდეგ დააბლენდერეთ. (სურვილისამებრ შეგიძლიათ ნაღები და დამატებით სუნელებიც დაუმატოთ)
გემრიელად მიირთვით!
მასალის გამოყენების პირობები