პომიდვრის სოუსი პიცისთვის უნდა მოამზადოთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ არ შესქელდება და არ გახდება პრიალა. მისი მომზადება მარტივი და იდეალურია პიცის საღამოსთვის.
ინგრედიენტები:
2 ს/კ ზეითუნის ზეთი
1 პატარა ხახვი, წვრილად დაჭრილი
1 კბილი ნიორი, დაქუცმაცებული
2 x 400 გ ქილა დაჭრილი პომიდორი
3 ს/კ ტომატის პიურე/პასტა
1 დაფნის ფოთოლი
2 ს/კ ხმელი ორეგანო
2 ს/კ ყავისფერი შაქარი
1 პატარა კონა ბაზილიკი, წვრილად დაჭრილი
მომზადების მეთოდი:
ᲜᲐᲑᲘᲯᲘ 1
ქვაბში გააცხელეთ ზეთი დაბალ ცეცხლზე, შემდეგ დაუმატეთ ხახვი, და დაუმატეთ მარილი გემოვნებით. ნაზად მოთუშეთ 12-15 წუთის განმავლობაში ან სანამ ხახვი არ დარბილდება და გამჭვირვალე არ გახდება. დაამატეთ ნიორი და თუშეთ კიდევ ერთი წუთის განმავლობაში. დამაატეთ პომიდორი, პომიდვრის პასტა, დაფნა, ორეგანო და შაქარი. მიიყვანეთ ადუღებამდე და შემდეგ დაბალ ცეცხლზე მოამზადეთ. ხარშეთ თავდახურული 30-35 წუთის განმავლობაში ან სანამ არ შესქელდება და შემცირდება. მართლაც გლუვი სოუსისთვის, აურიეთ ბლენდერით, წინააღმდეგ შემთხვევაში დატოვეთ როგორც არის.
ნაბიჯი 2
შეურიეთ ბაზილიკი სოუსში. სოუსი დაფარავს 4-6 დიდ პიცის ძირს. კარგად ინახება მაცივარში 1 კვირა ან შეგიძლიათ შეინახოთ კონტეინერით საყინულეში.
მასალის გამოყენების პირობები