ვეგეტარიანული ლაზანია
მომზადებისა და მომზადების დრო 25 წთ
მოამზადეთ მარტივი ბოსტნეულის ლაზანია მხოლოდ რამდენიმე ინგრედიენტის გამოყენებით. შეგიძლიათ გამოიყენოთ მზა ტომატის სოუსი…
ინგრედიენტები
3 წითელი წიწაკა, დაჭრილი დიდ კუბებად
2 ბადრიჯანი, დაჭრილი ½ სმ სისქის ნაჭრებად
8 ს/კ ზეითუნის ზეთი, დამატებით დამატებით კერძს
300 გრ ლაზანიის ფურცლები
125 გრ მოცარელა
მუჭა ჩერი პომიდორი, განახევრებული
ტომატის სოუსისთვის:
ს/კ ზეითუნის ზეთი
2 თავი ხახვი, წვრილად დაჭრილი
2 კბილი ნიორი, დაჭრილი
1 სტაფილო, უხეშად დაჭრილი
2 ს/კ ტომატის პიურე
200 მლ თეთრი ღვინო
3 x 400 გ ქილა დაჭრილი პომიდორი
1 კონა ბაზილიკი, დაკრეფილი ფოთლები
თეთრი სოუსისთვის:
85 გრ კარაქი
85 გრამი ჩვეულებრივი ფქვილი
რძე 750 მლ
მომზადების მეთოდი
ᲜᲐᲑᲘᲯᲘ 1
პომიდვრის სოუსის მოსამზადებლად ქვაბში გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი. დაუმატეთ ხახვი, ნიორი და სტაფილო. ადუღეთ 5-7 წუთის განმავლობაში საშუალო ცეცხლზე, სანამ არ დარბილდება. ოდნავ აუწიეთ ცეცხლს და მოურიეთ ტომატის პიურე. მოხარშეთ 1 წუთი, დაასხით თეთრი ღვინო, შემდეგ ადუღეთ 5 წუთის განმავლობაში, სანამ არ შემცირდება ორი მესამედით. დაასხით დაჭრილი პომიდორი და დაუმატეთ რეჰანის ფოთლები.
მიიყვანეთ ადუღებამდე და ადუღეთ 20 წუთის განმავლობაში. დატოვეთ გაცივებამდე, ინახება მაცივარში სამ დღემდე ან გაყინული სამი თვის განმავლობაში.
მასალის გამოყენების პირობები