როგორ მოვამზადოთ ჯინჯერის ჩაი – 3 მეთოდი

0
212
#post_seo_title

ჯინჯერის სარგებლიანობის შესახებ ჯერ კიდევ ჩვენ წელთაღრიცხვამდე ჩინეთში იცოდნენ. ის ახლაც ფართოდ გამოიყენება ხალხურ მედიცინაში.თუმცა ბევრმა არ იცის, როგორ მოამზადოს ჯინჯერის  ჩაი.

ჯინჯერის ჩაი მოამზადეთ სამი მეთოდით

როგორ მოვამზადოთ ჯინჯერის ჩაი – 3 მეთოდი | შენი სუფრა

ამ სასმელის შესახებ ახსენდებათ ცივ ამინდებში. რა თქმა უნდა, ჯინჯერის ჩაი ხომ კარგად ათბობს და საუკეთესო მატონიზირებელი საშუალებაა. ეს ‘’რქისმაგვარი’’ ბოლქვი  შეიცავს ბევრ ვიტამინსა და ანთებისსაწინააღმდეგო ნივთიერებას. ამიტომ წარმატებით იყენებენ გაციების დროს და  გრიპის პროფილაქტიკის მიზნით. გარდა ამისა, ჯინჯერის რეგულარული მოხმარება აუმჯობესებს ნივთიერებათა ცვლას და ამით ხელს უწყობს წონაში კლებას.

როგორ მოვამზადოთ ჯინჯერის ჩაი – 3 მეთოდი | შენი სუფრა

ჯინჯერის ჩაის რეცეპტები

საჭირო რაოდენობის ბოლქვი გაფცქვენით უშუალოდ მოხმარების წინ. დანარჩენი შეახვიეთ სამზარეულოს ცელოფანში და შეინახეთ მაცივარში ორი კვირის მანძილზე. მეტი სარგებლის მისაღებად ჯინჯერი გახეხეთ წვრილ სახეხზე. დაასხით ცხელი (და არა მდუღარე) წყალი და შეფუთეთ. 15 წუთის შემდეგ დაამატეთ თაფლი, ლიმონი და მიირთვით.

როგორ მოვამზადოთ ჯინჯერის ჩაი – 3 მეთოდი | შენი სუფრა

ეს არის, ასე ვთქვათ, კლასიკური რეცეპტი. გთავაზობთ სავადსახვა ინგრედიენტის დამატებით ჯინჯერის ჩაის ორიგინალური გემოების მიღების მეთოდებს.

ჯინჯერის ჩაი დარიჩინით

როგორ მოვამზადოთ ჯინჯერის ჩაი – 3 მეთოდი | შენი სუფრა

ინგრედიენტებიე: რთი ლ წყალიმ, ესამედი ლიმონი, 1 ს. კ. თაფლი, 15 გ ჯინჯერი, ერთი ძირი პიტნა, 1,5 ჩ.კ. დაფქული დარიჩინი ან  ერთი ჩხირი

მომზადება

  1. გაფცქვნილი ჯინჯერი დაჭერით თხელ ფირფიტებად, ლიმონი კი – წვრილ კუბებად.
  2. მდუღარეგამოვლებულ ჭურჭელში ჩაყარეთ მშრალი ინგრედიენტები. დაასხით ცხელი ადუღებული წყალი და დაამატეთ თაფლი. დადგით 15 წუთით.
  3. პიტნის ფოთლები მსუბუქად გასრისეთ და დაამატეთ ნაყენს. მზად არის!

ჯინჯერის ჩაი ფორთოხლით

როგორ მოვამზადოთ ჯინჯერის ჩაი – 3 მეთოდი | შენი სუფრა

ინგრედიენტები: 1 ჩ. კ. ჯინჯერი, 3-5 ცალი პიტნის ფოთოლი, 200 მლ წყალი, ფორთოხალი გემოვნებით

მომზადება

  1. ფორთოხალი დაჭერით პატარა ნაჭრებად
  2. მდუღარეგამოვლებულ ჭურჭელში ჩაყარეთ ინგრედიენტები.
  3. დაასხით ცხელი წყალი და დადგით 10-15 წუთით.
  4. დალევის წინ დაამატეთ თაფლი გემოვნებით.

ჯინჯერის ჩაი ქაცვით

როგორ მოვამზადოთ ჯინჯერის ჩაი – 3 მეთოდი | შენი სუფრა

ინგრედიენტები: 100 გ ქაცვი, 2-3 ძირი ჯინჯერი, ნახევარი ლ წყალი, 2 ჩ. კ. შავი ჩაი, თაფლი გემოვნებით

READ  შიგნიდან ფუმფულა და გარედან მადისაღმძვრელი ქერქით: პური ” ვულკანი”

მომზადება

  1. შავი ჩაი დააყენეთ ჩვეულებრივად.
  2. ჯინჯერი გახეხეთ, ქაცვი კი დაჭყლიტეთ.
  3. შეურიეთ ჩაის, დააყოვნეთ და დალევის წინ გადაწურეთ.

გემრიელად მიირთვით. თუმცა ბევრი არ მოგივიდეთ. როგორც ყველაფერს, ჯინჯერსაც აქვს თავისი უკუჩვენებები. თუ გაწუხებთ კუჭი ან ნაღვლის ბუშტი, სჯობს მისი რაოდენობა მინიმუმამდე შეამციროთ.

თქვენ როგორ ამზადებთ ჯინჯერის სასმელებს? გაგვიზიარეთ კომენტარებში.

#drpkhakadze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi