შაბათი, მაისი 10, 2025
- Advertisement -spot_img
მთავარისასმელებიროგორ მოვამზადოთ ჯანჯაფილის სასმელი წონაში დასაკლებად

როგორ მოვამზადოთ ჯანჯაფილის სასმელი წონაში დასაკლებად

ჯანჯაფილის სასმელი -წონაში დასაკლებად

ჯანჯაფილის სასმელი წონის დაკლებისა და დეტოქსიკაციის ცნობილი საშუალებაა. ჯანჯაფილის ჩაის რეცეპტები მოითხოვს მის დამზადებას უმი, ახალი ფესვისგან. ბოლო წლებში ეს ეგზოტიკური პროდუქტი თითქმის ყველა სუპერმარკეტში გვხვდება. თუმცა, მნიშვნელოვანია დაიცვან შერჩევის რამდენიმე მარტივი წესი.

შემადგენლობისა და აქტიური ნივთიერებების მხრივ ყველაზე ღირებულია ახალგაზრდა ჯანჯაფილის ფესვი, გარდა ამისა, ასეთი ჯანჯაფილი უფრო ადვილად იწმინდება. ვიზუალურად ახალგაზრდა ჯანჯაფილს აქვს სასიამოვნო კრემისფერ-ოქროსფერი შეფერილობა, შეხებისას გლუვია, კვანძების გარეშე.

ძველი ჯანჯაფილის ფესვის ამოცნობა შესაძლებელია მისი მშრალი, დანაოჭებული კანით. გახეხილი ფესვი ყვითელი ფერისაა, ხასიათდება უხეში მყარი ბოჭკოებით. ძველი ჯანჯაფილის დაჭრა და გახეხვა შესამჩნევად უფრო შრომატევადია.

ჯანჯაფილი აადვილებს საჭმლის მონელებას და, როგორც მეცნიერული მტკიცებულებებით დასტურდება, აჩქარებს საკვები ნივთიერებების შეწოვას ნაწლავის კედლების მიერ.

გარდა ამისა, ჯანჯაფილის გამოხატული ანტისეპტიკური თვისებები ამცირებს ნაწლავური ინფექციის რისკს, ხოლო ჯანჯაფილის სასმელი ხელს უწყობს გულისრევის წინააღმდეგ ბრძოლას და ხშირად მას ექიმები ურჩევენ, როგორც გაღიზიანებული ნაწლავის სინდრომის სამკურნალო საშუალება.

როგორ მოვამზადოთ ჯანჯაფილის სასმელი

1 ლიტრი საზაფხულო ჯანჯაფილის სასმლის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ თეთრი ან მწვანე ჩაი (3-4 ჩაის კოვზი), 4 სმ ახალი ჯანჯაფილის ფესვი (სტაფილოს ან ახალი კარტოფილის მსგავსად დაჭერით თხელ ნაჭრებად), ½ ლიმონი (ქერქი გააცალეთ). და დაამატეთ გახეხილი ჯანჯაფილი), გემოვნებით – პიტნა და ლიმონის ბალახი.

ჯანჯაფილს და ცედრას დაასხით 500 მლ წყალი, ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 15-20 წუთის განმავლობაში, დაუმატეთ დაჭრილი ლიმონი და პიტნა, გააჩერეთ 10 წუთი, გაწურეთ. ცალკე თასში მოადუღეთ ჩაი (ასევე დაასხით მითითებულ რაოდენობას 500 მლ წყალი, ადუღეთ არაუმეტეს 3 წუთისა (თორემ ჩაი მწარე იქნება), ასევე გადაწურეთ და შეურიეთ ჯანჯაფილ-ლიმონის ინფუზიას.

დალიეთ მცირე ულუფებით დღის განმავლობაში, კვებას შორის, მაგრამ არა ჭამის შემდეგ და არა უზმოზე. ოპტიმალური პორცია არის 30 მლ ერთდროულად – ამ გზით თქვენ ხელს შეუწყობთ სითხის ოპტიმალურ შეწოვას და თავიდან აიცილებთ დიურეზულ დატვირთვას.

READ  ავოკადოს ტოსტი - ჯანსაღი და მარტივი საუზმე ,,შენი სუფრასგან”

ჯანჯაფილის დიეტისგან თავი უნდა შეიკავონ: ორსულებმა ან მეძუძურებმა, ნაღვლის ბუშტის დაავადების მქონე ადამიანებმა, ადამიანებმა რომლებიც უჩივიან არტერიული წნევის არასტაბილურობას,კატეგორიამ რომლებიც ხშირად განიცდით კვებით ალერგიას.

კითხვის გაგრძრელება

#drpkhakadze #pitskhelauri

https://www.bbc.co.uk/food/recipes

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

 

author avatar
SheniSupra.ge
#drpkhakadze
მსგავსი სიახლეები

[fetch_posts]

- Advertisment -spot_img

ბოლო სიახლეები