ხრაშუნა ბეზე ფხვიერ ცომში. უკეთესი ნამცხვრები არც გამისინჯავს!

0
255
#post_seo_title

ნაზი ხვეულები ბეზეთი

ფხვიერი ცომი შესანიშნავი საფუძველია ღვეზელების, ფუნთუშებისა და ხვეულებისთვის.

ყველაზე რთული სწორი ცილოვანი კრემის მომზადებაა, რომელიც ამ პროცესში იქცევა ფაფუკ ბეზედ. ამ შიგთავსის გამო, კერძი ერთდროულად ნაზი და ხრაშუნა ხდება. ბავშვებიც და მოზრდილებიც სიამოვნებით მიირთმევენ ამ უგემრიელეს დესერტს. დროა გასინჯო!

ინგრედიენტები

კარაქი 200 გრ

ხორბლის ფქვილი 2 ჭიქა

კვერცხი 2 ც

არაჟანი 0,5 ჭიქა

ლიმონის წვენი 1 ს.კ.

შაქარი 1 ჭიქა

ვანილინი გემოვნებით

შაქრის ფხვნილი გემოვნებით

მომზადება

კარაქი კარგად გააგრილეთ, შემდეგ გახეხეთ და შეურიეთ ფქვილს, დაუმატეთ ლიმონის წვენი, არაჟანი და კვერცხის გული. ცომი დაამრგვალეთ, გადაიტანეთ სუფთა თასში და შედგით მაცივარში 1-2 საათით.

ხრაშუნა ბეზე ფხვიერ ცომში. უკეთესი ნამცხვრები არც გამისინჯავს! | შენი სუფრა

გაციებული ცილები ავთქვიფოთ შაქართან და ვანილთან ერთად. ცომი გავყოთ 3 ნაწილად, თითოეული გავაბრტყელოთ და წავუსვათ ცილოვანი კრემი.

ხრაშუნა ბეზე ფხვიერ ცომში. უკეთესი ნამცხვრები არც გამისინჯავს! | შენი სუფრა

გავყოთ ცომის ფენები სამკუთხა ნაჭრებად. ფართო კიდიდან მკვეთრ კუთხემდე სამკუთხედები გადაახვიეთ სიგარეტის ფორმით.

ხრაშუნა ბეზე ფხვიერ ცომში. უკეთესი ნამცხვრები არც გამისინჯავს! | შენი სუფრა

 

მოათავსეთ პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. გაციებულ პროდუქტებს მოაყარეთ შაქრის პუდრა.

ხრაშუნა ბეზე ფხვიერ ცომში. უკეთესი ნამცხვრები არც გამისინჯავს! | შენი სუფრა

თუ შიგთავსს ცოტა დაქუცმაცებულ ნიგოზს დაუმატებთ, კიევური ნამცხვრის გემოს ნამცხვრებს მიიღებთ. იმედი მაქვს მოგეწონებათ ჩემი რეცეპტი! იმისათვის, რომ არ დაკარგოთ იგი ინტერნეტში, უბრალოდ მონიშნეთ და გააზიარეთ.

author avatar
SheniSupra.ge
დამოუკიდებელი, აპოლიტიკური და ნეიტრალური მედია — ფაქტებზე დაფუძნებული სანდო ინფორმაცია. შენთვის და შენი საქართველოსთვის. #აქხარისხია #drpkhakadze #sheniambebi
READ  ეს ბლინები სტუმრებისთვის მოვამზადე. წასვლისას ყველამ რეცეპტი ჩაიწერა, ისე მოეწონათ.

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ