ხაჭოს “ნაპოლეონი”: ვაცხობ თამამად, იჭრება იდეალურად თანაბარ ნაჭრებად. ვაცხობ ისევე ხშირად, როგორც კექსს.

0
79
#post_seo_title

დესერტის გარეშე სადღესასწაულო სუფრა წარმოუდგენელია. დიასახლისის გამოცდილება მაინც ფასდება გემრიელი ტორტით, ამიტომ ნამდვილად ღირს მისთვის კუჭში ადგილი შემოინახოთ.

 

ხაჭოს “ნაპოლეონი”: ვაცხობ თამამად, იჭრება იდეალურად თანაბარ ნაჭრებად. ვაცხობ ისევე ხშირად, როგორც კექსს. | შენი სუფრა

ხაჭოს “ნაპოლეონი”

ნაპოლეონის კლასიკურ რეცეპტში ხაჭო არ არის, მაგრამ მისი წყალობით ტორტი ფუმფულა და გაჟღენთილი გამოდის. ნაჭრები ადვილად იჭრება და ისეთი გემრიელია, გულგრილს არავის დატოვებს.

 

ხაჭოს “ნაპოლეონი”: ვაცხობ თამამად, იჭრება იდეალურად თანაბარ ნაჭრებად. ვაცხობ ისევე ხშირად, როგორც კექსს. | შენი სუფრა

ცომის ინგრედიენტები:

500 გრ ფქვილი

170 გრ შაქარი

100 გრ კარაქი

400 გრ ხაჭო

8 გრ ვანილი

2 კვერცხი

10 გრ გამაფხვიერებელი

კრემის ინგრედიენტები:

1,5 ლ რძე

250 გრ შაქარი

6 კვერცხი

200 გრ კარაქი

10 გრ ვანილი

4 ს/კ ფქვილი

3 ს/კ სახამებელი

მომზადება

თასში მოათავსეთ ხაჭო, დაამატეთ კვერცხი, შაქარი, დარბილებული კარაქი, ვანილი და ხელით მოზილეთ.

 

ხაჭოს “ნაპოლეონი”: ვაცხობ თამამად, იჭრება იდეალურად თანაბარ ნაჭრებად. ვაცხობ ისევე ხშირად, როგორც კექსს. | შენი სუფრა

პორციებად დაამატეთ გაცრილი ფქვილი სახამებელთან და ვანილთან ერტად და მოზილეთ ცომი. ცომი უნდა იყოს რბილი და ხელს არ უნდა ეკვროდეს.

ცომი 7 ნაწილად გაყავით და გუნდები 30 წუთით შეინახეთ მაცივარში.

 

ხაჭოს “ნაპოლეონი”: ვაცხობ თამამად, იჭრება იდეალურად თანაბარ ნაჭრებად. ვაცხობ ისევე ხშირად, როგორც კექსს. | შენი სუფრა

პერგამენტის ქაღალდზე ცომის ნაწილი თხელ ფენად გააბრტყელეთ, ზემოდან 20 სმ დიამეტრის თეფში დაადეთ და დარჩენილი ცომის კუთხეები მოაჭერით.

თითოეული ცომი ასეთი წესით გაათხელეთ და გამოაცხეთ 5-7 წუთის განმავლობაში.

 

ხაჭოს “ნაპოლეონი”: ვაცხობ თამამად, იჭრება იდეალურად თანაბარ ნაჭრებად. ვაცხობ ისევე ხშირად, როგორც კექსს. | შენი სუფრა

ცომის მონაჭრებიც გამოაცხეთ და დაფხვენით ზემოდან მოსაყრელად.

კრემის მოსამზადებლად 1,2 ლ რძე დაბალ ცეცხლზე ადუღებამდე მიიყვანეთ.

 

ხაჭოს “ნაპოლეონი”: ვაცხობ თამამად, იჭრება იდეალურად თანაბარ ნაჭრებად. ვაცხობ ისევე ხშირად, როგორც კექსს. | შენი სუფრა

თასში დარჩენილი 300 მლ რძე, კვერცხი, ვანილი, შაქარი, სახამებელი და ფქვილი აურიეთ.

ეს მასა ფრთხილად დაასხით მდუღარე რძეს, მუდმივად აურიეთ და ნარევი ადუღებამდე მიიყვანეთ, შემდეგ ცეცხლიდან გადმოდგით და ოთახის ტემპერატურამდე გააგრილეთ.

მზა კრემი კარაქთან ერთად გათეთრებამდე ათქვიფეთ.

 

ხაჭოს “ნაპოლეონი”: ვაცხობ თამამად, იჭრება იდეალურად თანაბარ ნაჭრებად. ვაცხობ ისევე ხშირად, როგორც კექსს. | შენი სუფრა

გამომცხვარი ფირფიტები კრემით შეაერთეთ და ტორტი მთელი ღამით დატოვეთ მაცივარში.

ბოლო დეტალი ზემოდან მორთვაა, მოაყარეთ დაფხვნილი მასა და გემრიელად მიირთვით.

 

ხაჭოს “ნაპოლეონი”: ვაცხობ თამამად, იჭრება იდეალურად თანაბარ ნაჭრებად. ვაცხობ ისევე ხშირად, როგორც კექსს. | შენი სუფრა

გაუზიარეთ მეგობრებს ხაჭოს “ნაპოლეონის” რეცეპტი. ისინი მადლობას გეტყვიან.

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ