წვნიანი, არომატული, გემრიელი ჩებურეკი.

0
133
#post_seo_title

შუააზიის ქვეყნების ტრადიციული სამზარეულო გამოირჩევა ცხარე და ხორციანი კერძების ფართო ასორტიმენტით. მათგან ერთ-ერთია ჩებურეკი. ეს რეცეპტი ძალიან საინტერესოა.

ჩებურეკის ცომი უნდა გათხელდეს ქაღალდივით, კეფირი ცომს ხდის ელასტიურს და რბილს, მასთან მუშაობა გაცილებით იოლი იქნება.

შემადგენლობა

ხორბლის ფქვილი 400 გ

კეფირი 1 ჭიქა.

კვერცხი 1 ც.

ხახვი 2 თავი

ძროხის ხორცის ფარში 500 გ

წყალი 5-6 ს/კ.

მზესუმზირის ზეთი 100 მლ

მომზადება

ათქვიფეთ კვერცხი ჩანგლით მარილთან ერთად, დაამატეთ კეფირი, პორციებით დაამატეთ ფქვილი, აურიეთ.

ცომი გადაიტანეთ ფქვილმოყრილ სამუშაო მაგიდაზე და მოზილეთ ელასტიური ცომი.

დააფარეთ ცომს სამზარეულოთ ტილო და გააჩერეთ 20 წუთით.

მანამდე მოამზადეთ გულსართი: ფარშს დაამატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, მარილი, წყალი, წიწაკა და აურიეთ. ფარში ნებისმიერი ხორცის შეგიძლიათ გამოიყენოთ.

ცომი 12 ნაწილად გაყავით. თითოეული დააგუნდავეთ. რამოდენიმე წუთის შემდეგ გაათხელეთ გუნდები, ჩადეთ შუაში გულსართი და გადმოკეცეთ. ნაპირი კარგად შეკარით, რომ წვენი გარეთ არ გადმოიღვაროს.

ჩაასხით ზეთი ტაფაში და შეწვით ჩებურეკები ორივე მხარეს. შემწვარი დადეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რომ ზედმეტი ცხიმი მოსცილდეს.

მიირთვით ცხელ-ცხელი. შეგიძლიათ გააცხელოთ კიდეც. ასეთი ცომი სირბილეს არ კარგავს. გემრიელად მიირთვით!

 

author avatar
SheniSupra.ge
დამოუკიდებელი, აპოლიტიკური და ნეიტრალური მედია — ფაქტებზე დაფუძნებული სანდო ინფორმაცია. შენთვის და შენი საქართველოსთვის. #აქხარისხია #drpkhakadze #sheniambebi
READ  გავჭერი და ამოვისუნთქე: არაჩვეულებრივი სილამაზე, ღრუბელივით ფაფუკი და საოცრად გემრიელი ხრამუნა ქერქი. რეცეპტი რძის, კარაქისა და კვერცხის გარეშე. წარმოუდგენლად მარტივი, მაგრამ წარმატებული.

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ