ჩვენმა ბებიებმა ეს რეცეპტი ზეპირად იცოდნენ! საკმაოდ დიდი ხანი ვინადირე ამ დესერტზე, სანამ ძველი კულინარიული წიგნი არ ვიპოვე.

0
28
#post_seo_title

საბჭოთა ტორტი “ნაპოლეონი”

ყველა ნამცხვარს არ შეუძლია დაიკვეხნოს ისეთივე მდიდარი ისტორიით, როგორც “ნაპოლეონი”. ერთ-ერთი ვერსიით, დესერტი გამოიგონეს საფრანგეთში მე-17 საუკუნეში, რის შემდეგაც იგი გამოაცხვეს ნეაპოლში, სადაც მიიღო სახელი. საფრანგეთის რევოლუციის შემდეგ, ის ოდნავ შესწორდა იმპერატორ ბონაპარტეს პატივსაცემად.  მიუხედავად იმისა, რომ იგი მზადდება მსგავსი რეცეპტებით მთელ მსოფლიოში, საბჭოთა ნაპოლეონის ნამცხვარი სულ სხვა ამბავია.

ჰაეროვანი კრემი, უამრავი ფენა და გემრიელი ფქვილის ნამსხვრევები! ადრე მას ყველა დღესასწაულზე მიირთმევდდნენ, განსაკუთრებით ზამთარში. იცოდით, რომ ზემოდან მოფენილი ნაფხვენები თოვლის სიმბოლოა? თუ მანამდე იყენებდით ნამცხვრის მომზადების შემთხვევით რეცეპტებს, გირჩევთ, მოამზადოთ ის ისე, როგორც სსრკ-ში ამზადებდით

ჩვენმა ბებიებმა ეს რეცეპტი ზეპირად იცოდნენ! საკმაოდ დიდი ხანი ვინადირე ამ დესერტზე, სანამ ძველი კულინარიული წიგნი არ ვიპოვე.

ინგრედიენტები

კვერცხი 6 ც

ხორბლის ფქვილი 5 ჭიქა

მარგარინი 500 გ

შაქარი 3 ჭიქა

რძე 1 ლ

მარილი 1 ჩ/კ

ძმარი 1 ს.კ.

ვანილი გემოვნებით

მომზადება

ცომს ვაკეთებთ  ორი სახისას. პირველს შეურიეთ ორი კვერცხი, სოდა ძმრით, მარილი და ორნახევარი ჭიქა ხორბლის ფქვილი.

ჩვენმა ბებიებმა ეს რეცეპტი ზეპირად იცოდნენ! საკმაოდ დიდი ხანი ვინადირე ამ დესერტზე, სანამ ძველი კულინარიული წიგნი არ ვიპოვე.

მეორე ტიპის ცომისთვის მარგარინი დარჩენილ ფქვილთან ერთად ასრისეთ.

ჩვენმა ბებიებმა ეს რეცეპტი ზეპირად იცოდნენ! საკმაოდ დიდი ხანი ვინადირე ამ დესერტზე, სანამ ძველი კულინარიული წიგნი არ ვიპოვე.

პირველი სახეობის ცომი გააბრტყელეთ თხელ ფენად, ზემოდან მოაყარეთ მარგარინიანი ფქვილის ნარევი და გადაანაწილეთ. დაკეცეთ ცომი და გაყავით შუაზე. შემდეგ გაიმეორეთ პროცედურა დაახლოებით 4-ჯერ. ცომი გაყავით 8 ნაწილად და შედგით მაცივარში სამი საათით.

ჩვენმა ბებიებმა ეს რეცეპტი ზეპირად იცოდნენ! საკმაოდ დიდი ხანი ვინადირე ამ დესერტზე, სანამ ძველი კულინარიული წიგნი არ ვიპოვე.

მიღებული ცომისგან გაათხელეთ თხელი ფირფიტები და გამოაცხვეთ ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე.

ჩვენმა ბებიებმა ეს რეცეპტი ზეპირად იცოდნენ! საკმაოდ დიდი ხანი ვინადირე ამ დესერტზე, სანამ ძველი კულინარიული წიგნი არ ვიპოვე.

მოამზადეთ კრემი: ათქვიფეთ 4 კვერცხი შაქართან ერთად, 4 ს.კ.  ფქვილი და ვანილი. შემდეგ ნელ-ნელა დაასხით რძე, მუდმივად ურიეთ. ნარევი დადგით ცეცხლზე და ურიეთ სანამ კრემი არ შესქელდება.

 

ჩვენმა ბებიებმა ეს რეცეპტი ზეპირად იცოდნენ! საკმაოდ დიდი ხანი ვინადირე ამ დესერტზე, სანამ ძველი კულინარიული წიგნი არ ვიპოვე.

ამის შემდეგ, რჩება მხოლოდ ნამცხვრის აწყობა, ფრთხილად წაუსვით ფირფიტებს კრემი. დატოვეთ ერთი ნამცხვარი, დააქუცმაცეთ და ზემოდან მოაყარეთ დესერტს.

ჩვენმა ბებიებმა ეს რეცეპტი ზეპირად იცოდნენ! საკმაოდ დიდი ხანი ვინადირე ამ დესერტზე, სანამ ძველი კულინარიული წიგნი არ ვიპოვე.

ჩვენმა ბებიებმა ეს რეცეპტი ზეპირად იცოდნენ!  ეს საკმაოდ მარტივი და ადვილად დასამახსოვრებელია. ყველაზე რთული ნამცხვრების მომზადებაა, მაგრამ ეს ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ნამდვილი ნაპოლეონის თაყვანისმცემლებისთვის დაბრკოლება გახდეს. ამ ნამცხვრისთვის ცომი ყოველთვის ჯობია თავად მოამზადოთ, მზა ნამცხვრები არ იყიდოთ, რადგან ეს ბევრად გემრიელია. მოგეწონათ ჩვენი რეცეპტი? გაგვიზიარეთ თქვენი შთაბეჭდილებები კომენტარებში.

მასალის გამოყენების პირობები

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ