სალათა შესანიშნავი დაბალკალორიული კერძია, თუმცა ზოგჯერ დიასახლისები უყურადღებობის ან უცოდინრობის გამო უშვებენ გარკვეულ შეცდომებს,
შეცდომები აფუჭებს ჯანსაღ სალათას და დამატებით კალორიებს მატებს მას. ამის თავიდან აცილება შესაძლებელია.
თუ გსურთ ჯანსაღი და დაბალკალორიული ინგრედიენტებით სალათის მომზადება, მაშინ დაივიწყეთ ჩიფსები და კრეკერები. ისინი კერძს სასიამოვნო გემოს მატებენ, მაგრამ როგორც მარტივი ნახშირწყლები, ეს ინგრედიენტები არაფერს აწვდიან სალათას დამატებითი კალორიების გარდა. თხილი კარგი ალტერნატივაა.
ჩირი ძალიან ჯანსაღი საკვებია და შესანიშნავია საჭმლისთვის. თუმცა მისი სალათებში დამატება ცუდი იდეაა. ისინი შეიცავს დიდი რაოდენობით შაქარს. მაგალითად, მოცვის ჩირს ხარშვისას ასველებენ შაქრის სიროფში, რაც რამდენჯერმე ზრდის მის კალორიულობას (დაახლოებით 100 დამატებითი კალორია). უმჯობესია სალათას ცოცხალი ხილის ნაჭრები დაუმატოთ. მაგალითად, ვაშლი, ფორთოხალი ან ყურძენი.
არ დაამატოთ ბევრი ცილა სალათას. წინააღმდეგ შემთხვევაში, ის ძალიან კალორიული აღმოჩნდება და აღარ იქნება გემრიელი, მსუბუქი დიეტური კერძი. პროტეინის რაოდენობა ხელისგულის რაოდენობაზე მეტი არ უნდა იყოს. გარდა ამისა, მნიშვნელოვანია, რომელ პროტეინს აირჩევთ. სალათისთვის საუკეთესოა მოხარშული კრევეტები, შემწვარი ორაგული, დაკონსერვებული თინუსი, ორთქლზე მოხარშული ტოფუ, მოხარშული კვერცხი, ინდაურის ფილე ან შემწვარი ქათმის ნაჭრები.
#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi
მასალის გამოყენების პირობები