ყველა ჩემმა მეგობარმა უკვე მიიღო ჩემგან რეცეპტი. დედამთილმა დიდხანს ითმინა, მაგრამ მაინც დანებდა. ხორცის ღვეზელი, რომელიც დაიპყრობს ყველაზე რჩეულ გურმანებსაც კი.

0
97
#post_seo_title

საფუვრიანი ხორცის ღვეზელი: ფუმფულა ცომი და ბევრი გულსართი

თუ ოდესმე ხორცის ღვეზელი გაგიკეთებიათ, ინგრედიენტების სია თქვენთვის ნაცნობი იქნება. გამოცხობის მთელი ორიგინალობა იმალება არა კომპოზიციაში, არამედ უჩვეულო პრეზენტაციაში. დღეს მოვამზადებთ საფუარის ღვეზელს ხორცით ყვავილის ფორმით. კიდეზე იქნება ფუმფულა ცომის რგოლი, რომელიც მალავს წვნიან შიგთავსს. და ცენტრში არის ცხარე სოუსი მდნარი ყველით.

მე ჩვეულებრივ ვიყენებ ცხარე აჯიკას კომბინაციაში ნაზ მოცარელასთან. ჩვეულებრივი კეტჩუპიც შეიძლება. სანამ ნამცხვარი ცხელია, ცენტრი თხევადი იქნება. მიღებულ სოუსში შეგიძლიათ ამოავლოთ გამომცხვარი ნაჭრები. მოათავსეთ ასეთი ტორტი სადღესასწაულო მაგიდაზე – არ წააგებთ.

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 500 გ

შაქარი 1 ს.კ

მარილი 2,5 ჩ.კ

საფუარი მშრალი 0,5 ჩ/კ

წყალი 100 მლ

რძე 100 მლ

მზესუმზირის ზეთი 100 მლ

კვერცხი 1 ც

დაფქული ხორცი 400 გრ

ხახვი 1 ც

აჯიკა 2 ს.კ.

მოცარელა50გრ

მომზადება

შეურიეთ მშრალი ინგრედიენტები: ფქვილი, შაქარი, 1 ჩ.კ. მარილი და საფუარი. გააკეთეთ ჩაღრმავება, დაასხით თბილი რძე და წყალი, მზესუმზირის ზეთი და ათქვიფეთ კვერცხი. მოზილეთ ცომი, გადააფარეთ და დატოვეთ თბილ ადგილას.

ყველა ჩემმა მეგობარმა უკვე მიიღო ჩემგან რეცეპტი. დედამთილმა დიდხანს ითმინა, მაგრამ მაინც დანებდა. ხორცის ღვეზელი, რომელიც დაიპყრობს ყველაზე რჩეულ გურმანებსაც კი. | შენი სუფრა

ხახვი დაჭერით და დაუმატეთ ფარშს. დაამატეთ  1,5 ჩ/კ. მარილი, დაფქული წიწაკა და ძირა. დაფქული ხორცი ხელებით აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

ყველა ჩემმა მეგობარმა უკვე მიიღო ჩემგან რეცეპტი. დედამთილმა დიდხანს ითმინა, მაგრამ მაინც დანებდა. ხორცის ღვეზელი, რომელიც დაიპყრობს ყველაზე რჩეულ გურმანებსაც კი. | შენი სუფრა

ცომი დაჭერით, დადეთ პერგამენტის ფურცელზე და გააბრტყელეთ მრგვალ ფენად, დიამეტრით დაახლოებით 40 სმ. ცენტრში მოათავსეთ უფრო მცირე დიამეტრის თეფში (დაახლოებით 25 სმ), ხოლო დარჩენილი კიდეები ამოჭერით. ზოლები 2 სმ სიგანეზე.

ყველა ჩემმა მეგობარმა უკვე მიიღო ჩემგან რეცეპტი. დედამთილმა დიდხანს ითმინა, მაგრამ მაინც დანებდა. ხორცის ღვეზელი, რომელიც დაიპყრობს ყველაზე რჩეულ გურმანებსაც კი. | შენი სუფრა

ამოიღეთ თეფში და დაალაგეთ ხორცის რგოლი (როგორც სურათზე). დააფარეთ ხორცს ცომის ზოლები, რომ შიგთავსი დაიმალოს.  დააფარეთ ფოლგა და გააჩერეთ 30 წუთი.

ყველა ჩემმა მეგობარმა უკვე მიიღო ჩემგან რეცეპტი. დედამთილმა დიდხანს ითმინა, მაგრამ მაინც დანებდა. ხორცის ღვეზელი, რომელიც დაიპყრობს ყველაზე რჩეულ გურმანებსაც კი. | შენი სუფრა

ღვეზელს წაუსვით ათქვეფილი კვერცხის გული. აცხვეთ 35-45 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე. შემდეგ ცენტრში მოათავსეთ აჯიკა და მოაყარეთ გახეხილი ყველი. დააბრუნეთ ღუმელში კიდევ 10 წუთის განმავლობაში.

ყველა ჩემმა მეგობარმა უკვე მიიღო ჩემგან რეცეპტი. დედამთილმა დიდხანს ითმინა, მაგრამ მაინც დანებდა. ხორცის ღვეზელი, რომელიც დაიპყრობს ყველაზე რჩეულ გურმანებსაც კი. | შენი სუფრა

წვნიანი ხორცის ღვეზელი მამაკაცებს განსაკუთრებით მოეწონებათ. სიამოვნებით მიირთმევენ საუზმეზეც და  სამსახურში ლანჩზე.

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ