ყველა რეცეპტი ვცადე, მაგრამ ეს ნამდვილად სასწაულია! აუცილებლად თქვენი ფავორიტი გახდება!

0
27
#post_seo_title

ეს ცომი მარტივი მოსამზადებელია, იაფი და ძალიან გემრიელი.

რეცეპტი:

რძე – 250 მლ

ახალი საფუარი – 25 გ (მშრალი 10 გ)

ფქვილი – 800 გ

კვერცხი – 3 ც

კარაქი – 100 გ

შაქარი – 120 გ

ვანილინი – 1 გ

ქიშმიში – 150 გ

მარილი – ½ ჩ/კ.

ძმარი 9% 1 ს.კ

მომზადების მეთოდი

250 მლ რძე ოდნავ გაათბეთ და ჩაასხით ჭურჭელში, დაუმატეთ 25 გრამი უმი საფუარი, სააღდგომო ნამცხვრების გამოსაცხობად თითქმის ყოველთვის უმ საფუარს ვიყენებ, მაგრამ სურვილის შემთხვევაში შეგიძლიათ შეცვალოთ მშრალი საფუარით, მაშინ დაგჭირდებათ დაახლოებით 10. გრამი. ურიეთ სანამ საფუარი არ დაიშლება. დაუმატეთ 250 გრამი გაცრილი ფქვილი, აურიეთ, დაუმატეთ ძმარი და ისევ აურიეთ. დაახურეთ თასს და დადგით თბილ ადგილას, რომ ადუღდეს, მასა უნდა გაორმაგდეს, ამას დაახლოებით 30 წუთი დასჭირდება, შევდგი ღუმელში რომ აფუვდეს, ტემპერატურა 40 გრადუსზე დავაყენე.

ყველა რეცეპტი ვცადე, მაგრამ ეს ნამდვილად სასწაულია! აუცილებლად თქვენი ფავორიტი გახდება!

სანამ ცომი აფუვდება, 3 კვერცხი გაყავით ცილებად და გულებად. გულებს დაუმატეთ შაქარი და მიქსერით ათქვიფეთ ვანილის შაქართან ერთად გათეთრებამდე. ცილებს დაუმატეთ მარილი და ათქვიფეთ, სანამ არ ჩამოყალიბდება მყარი მწვერვალები.

ყველა რეცეპტი ვცადე, მაგრამ ეს ნამდვილად სასწაულია! აუცილებლად თქვენი ფავორიტი გახდება!

ცომს გამოვიღებთ, ჯერ გულებს ვამატებთ შაქართან ერთად და ვურევთ.

ყველა რეცეპტი ვცადე, მაგრამ ეს ნამდვილად სასწაულია! აუცილებლად თქვენი ფავორიტი გახდება!

ახლა დაუმატეთ 100 გრამი კარაქი, ჯერ უნდა გამოიღოთ მაცივრიდან, რომ დარბილდეს. მიკროტალღურ ღუმელში ვაცხელებ. შემდეგ შეურიეთ.

ყველა რეცეპტი ვცადე, მაგრამ ეს ნამდვილად სასწაულია! აუცილებლად თქვენი ფავორიტი გახდება!

ახლა კი დაამატეთ ცილა და აურიეთ.

ყველა რეცეპტი ვცადე, მაგრამ ეს ნამდვილად სასწაულია! აუცილებლად თქვენი ფავორიტი გახდება!

ახლა თანდათან დაამატეთ დარჩენილი ფქვილი. შეიძლება დაგჭირდეთ მეტი ან ნაკლები ფქვილი, ეს ყველაფერი დამოკიდებულია კვერცხის ზომაზე და ფქვილის ტენიანობაზე. ცომი გადაიტანეთ მაგიდაზე და კარგად მოზილეთ, საჭიროების შემთხვევაში ფქვილი მოაყარეთ. ოღონდ ბევრი ფქვილი არ უნდა დაამატოთ, რომ ცომი არ გამაგრდეს. ცომი უნდა იყოს ოდნავ წებოვანი ხელებისთვის და თან რბილი. ისევ მოათავსეთ თასში, გადააფარეთ და დადგით თბილ ადგილას, რომ ამოვიდეს. დაახლოებით 1 საათის განმავლობაში.

ყველა რეცეპტი ვცადე, მაგრამ ეს ნამდვილად სასწაულია! აუცილებლად თქვენი ფავორიტი გახდება!

ახლა მოზილეთ ცომი და დაუმატეთ ქიშმიში. ქიშმიში ჯერ უნდა გარეცხოთ, გააშროთ და ფქვილში ამოავლოთ, სურვილისამებრ შეგიძლიათ დაამატოთ თხილი ან დაშაქრული ხილი.

ყველა რეცეპტი ვცადე, მაგრამ ეს ნამდვილად სასწაულია! აუცილებლად თქვენი ფავორიტი გახდება!

კარგად მოზილეთ და დატოვეთ კიდევ 30 წუთი აფუებამდე.როგორც კი ცომი ზომაში გაორმაგდება, მოზილეთ და მოათავსეთ ფორმებში, ფორმა აავსეთ ფორმის მოცულობის 1/3-მდე.

ყველა რეცეპტი ვცადე, მაგრამ ეს ნამდვილად სასწაულია! აუცილებლად თქვენი ფავორიტი გახდება!

ნამცხვრებს დააფარეთ პირსახოცი, როგორც კი აფუვდება, დააყენეთ ღუმელის ტემპერატურა 100 გრადუსზე და გამოაცხვეთ 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გაზარდეთ ტემპერატურა 180 გრადუსამდე და გამოაცხვეთ სანამ მზად არ იქნება. მზადყოფნა შეამოწმეთ ხის ჩხირით. თუ ზემოდან დაიწყებს შეფერვას და ნამცხვრები ჯერ არ არის მზად, ზემოდან გადააფარეთ ფოლგა და აცხვეთ სანამ მზად არ იქნება. კიდევ 20 წუთი დამჭირდა. გამოვიღებთ ღუმელიდან და ვაჩერებთ 10 წუთი მაგიდაზე.

მასალის გამოყენების პირობები

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ