როგორ შეარჩიოთ ნამდვილი ქიშმიში

0
40
#post_seo_title

ჩვენ გირჩევთ როგორ შეარჩიოთ ნამდვილი ქიშმიში

ქიშმიში ეკვატორის ცხელ და მზიან ქვეყნებში ჯერ კიდევ 1000 წლის წინ იცოდნენ თუ როგორი გემრიელი და სასარგებლოა. დროსთან ერთად ეს პროდუქტი ისეთი პოპულარული გახდა, რომ ახლა ყველაფერს უმატებენ. უამრავ სახეობას შორის შესაძლოა არჩევისას დავიბნეთ, ამიტომ რეკომენდაციების გათვალისწინება აუცილებელია.

გემრიელი ქიშმიში

როგორ შეარჩიოთ ნამდვილი ქიშმიში

მისი სარგებელი და გემო გაშრობის ხერხთანაა დაკავშირებული პროდუქტის სწორი შერჩევისას უამრავ ბონუსს მიიღებთ: კალიუმის დიდ რაოდენობას, თაფლს, ფოსფორს, მარგანეცს, ვიტამინ B6-ს. დღეში 1 მუჭა ქიშმიში კუჭ-ნაწლავის ბალანსს არადგენს, გაამაგრებს იმუნიტეტს და ძვლებს, შეამცირებს მავნე ქოლესტერინის დონეს და გააუმჯობესებს ნივთიერებათა ცვლას. როგორ ვიპოვნოთ ასეთი ქიშმიში?

მუქი ქიშმიში სჯობს ღიას

როგორ შეარჩიოთ ნამდვილი ქიშმიში

საქმე დამუშავების ტექნოლოგიაშია. გამოშრობის შემდეგ ყველა ყურძენი მუქდება. იმისთვის, რომ ქიშმიში ოქროსფერი იყოს, მწარმოებლები ძმარმჟავით დამუშავებას გაურბიან. ნამდვილი ქიშმიში მუქი კარამელისფერი, მუქი ლურჯი ან შავია. მუქი ტონალობის ყურძენი უფრო მეტ სასარგებლო ნივთიერებებს შეიცავს.

იშვიათად შეიძლება შეხვდეთ წითელ ქიშმიშს, რომელსაც ვარდისფერი სახეობიდან იღებენ. ის ღიაზე სასარგებლოა, მაგრამ მუქს მაინც ჩამორჩება.

როგორ შეარჩიოთ ნამდვილი ქიშმიში

გარეგნული იერი — ეს კიდევ ყველაფერი არაა

ქიშმიში არამხოლოდ ფერით, არამედ შეხებით და ხმითაც კი უნდა შევარჩიოთ. აი თვისებები, რომლებიც კარგ ქიშმიშს ახასიათებს:

ის დრეკადი და ელასტიური უნდა იყოს – არც მაგარი და არც დუნე.

არანაირი გარეგნული დაზიანებები არ უნდა გააჩნდეს. მხოლოდ კუდია სასურველი.

თუ გარეგნულად და ხელის შეხებით გაკმაყოფილებთ, ააგდეთ: თუ მსუბუქი ხმით დაეცა და ადგილზე დარჩა, შეიძინეთ. თუ უხმაუროდ და გადახტა, მაშინ არა.

როგორ შეარჩიოთ ნამდვილი ქიშმიში

გემოთი ქიშმიში სხვადასხვანაირი შეიძლება იყოს, მაგრამ ქიმიური გემო არ უნდა დაკრავდეს.

ყურძნის გამშრალი მარცვლები ერთმანეთს არ ეწებებიან.

და ბოლოს, დააწექით თითებით. ასე შემოწმებთ აქვთ თუ არა პარაზიტები.

როგორ შეარჩიოთ ნამდვილი ქიშმიში

რადგანაც ვერ ვიგებთ, როგორ დაამუშავეს ის, ყიდვის შემდეგ, გამოყენებამდე თბილ წყალში 30-40 წთ მოათავსეთ. თუ სალათს უმატებთ, დამბალი უკეთ გამოგადგებათ. თუ მშრალი პროდუქტი გსურთ, პირსახოცზე დაყარეთ და გააშრეთ.

როგორ შეარჩიოთ ნამდვილი ქიშმიში

ქიშმიში კერძს სიტკბოს და განსაკუთრებულ გემოს ანიჭებს. ამასთან, ის ძალიან მკვებავი და სასარგებლოა. კალორიულობა მაღალია – 100 გრამზე 300კკ, მაგრამ კარგად გადამუშავდება და სპორტმენებისა და ჯანსაღი ცხოვრების მიმდევრებისთვის რეკომენდირებულია.

#drpkhakadze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

მასალის გამოყენების პირობები