ჩათუშული ქათმის გული:
ინგრედიენტები:
- ქათმის გული 60 გ
- ტომატის პიურე 200გ
- ბულგარული წიწაკა 1 ც
- წიწაკა ჩილი
- ძირა
- მდოგვი 1 ს.კ.
- ნიორი 2 კბილი
- ნაღები 2 ს.კ.
- მარილი
- ოხრახუში
- რეჰანი
- ზეითუნის ზეთი 2 ს.კ.
- დაფნის ფოთოლი 1ც
მომზადება
- გაჭერით გულები შუებზე.
- გაათბეთ ზეთი დიდ ტაფაზე. მოათავსეთ მასზე გულები.
- დაჭყლიტეთ ნიორი. დაჭერით წიწაკა ჩილი და ბულგარული წიწაკა. დაამატეთ ტაფაზე მარილთან, ძირასთან, მდოგვთან და დაფნის ფოთოლთან ერთად. შეწვით 5 წუთის მანძილზე.
- შემდეგ დაამატეთ ნაღები და ტომატის პიურე. ჩათუშეთ დახურულ მდგომარეობაში 20-30 წთ.
-
რამდენიმე წუთით ადრე მომზადებამდე, დაამატეთ მწვანილი. შეგილიათ ნებისმიერი გარნირი შეუხამოთ.
ჩათუშული ქათმის გულების რეცეპტი შესაძლოა თქვენი ოჯახის ერთ-ერთი ფავორიტი გახდეს.