ფინური ტრადიციული კერძი – ორაგულის და ნაღების წვნიანი “ლოხიკეიტო”.

0
126
#post_seo_title

ორაგულის და ნაღების სუპი ფინური ტრადიციული კერძია. გამოირჩევა მდიდარი გემოთი. ინგრედიენტების ჩამონათვალი 6 პორციაზეა გათვლილი და თითოში 630 კალორიაა, ასე რომ, მას დიეტურს ვერ უწოდებთ. მაგრამ გამონაკლისის სახით შეგიძლიათ დღესასწაულებზე ან ოჯახურ წვეულებებზე გაინებივროთ თავი.

ორაგულის წვნიანი

ინგრედიენტები

ორაგული 600 გრ

კარტოფილი 600 გ

პომიდორი 2 ცალი

ხახვი 1 ცალი

ნაღები 500 მლ

დაფნის ფოთოლი 3 ცალი

წყალი 1.5 ლ

ზეითუნის ზეთი 3 ს.კ.

კარაქი 1 ს.კ.

ოხრახუში 1 კონა

შავი პილპილი გემოვნებით

მარილი გემოვნებით

სტაფილო 1 ც.

მომზადება

სტაფილო გახეხეთ მსხვილ სახეხზე, ხახვი დაჭერით წვრილად და 3 ს.კ. ზეთში მოთუშეთ, რომელსიც შემდეგ წვნიანს მოამზადებთ.

ფინური ტრადიციული კერძი – ორაგულის და ნაღების წვნიანი “ლოხიკეიტო”. | შენი სუფრა

როდესაც ხახვი ოქროსფერს მიიღებს, დაამატეთ დაჭრილი პომიდორი და აურიეთ.

ფინური ტრადიციული კერძი – ორაგულის და ნაღების წვნიანი “ლოხიკეიტო”. | შენი სუფრა

დაასხით 1,5 ლიტრი სუფთა წყალი ბოსტნეულს. შემდეგ დაამატეთ წვრილად დაჭრილი კარტოფილი.  მოაყარეთ მარილი.

ფინური ტრადიციული კერძი – ორაგულის და ნაღების წვნიანი “ლოხიკეიტო”. | შენი სუფრა

ადუღეთ წვნიანი 15 წუთის განმავლობაში, შემდეგ ქვაბში დაამატეთ საშუალო ზომის ორაგულის ნაჭრები ან სხვა წითელი თევზი. მოურიეთ წვნიანს და დაამატეთ ხმელი ან ახალი დაჭრილი მწვანილი.

ფინური ტრადიციული კერძი – ორაგულის და ნაღების წვნიანი “ლოხიკეიტო”. | შენი სუფრა

წვნიანს დაამატეთ დაფნის ფოთოლი და ნაღები მაღალი ცხიმიანობით, მოხარშეთ წვნიანი კიდევ 10 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე.

 

author avatar
SheniSupra.ge
დამოუკიდებელი, აპოლიტიკური და ნეიტრალური მედია — ფაქტებზე დაფუძნებული სანდო ინფორმაცია. შენთვის და შენი საქართველოსთვის. #აქხარისხია #drpkhakadze #sheniambebi
READ  ტკბილი ელასტიური ცომი, მასთან მუშაობა სასიამოვნოა, ორცხობილა კი თეფშზე დიდხანს არ გაჩერდება, რადგან ის ყოველთვის უნაზესი და უგემრიელესი გამოდის.

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ