როგორ მოვამზადოთ ფარშირებული გოგრა: სასარგებლო კერძის რეცეპტი
ფარშირებული გოგრა არა მხოლოდ შესანიშნავად გამოიყურება, არამედ უგემრიელესიცაა. შეგიძლიათ მოამზადოთ სადღესასწაულო სუფრაზე როგორც გარნირად, ასევე ძირითად კერძად.
შემადგენლობა: მუსკატის ჯიშის გოგრა, გაჭრილი და დასუფთავებული თესლებისგან — 2 ცალი. ზეითუნის ზეთი — 2,5 სუფრის კოვზი. სიმინდის მარცვლები — 1,5 ჭიქა. კინოა — 1 ჭიქა. წყალი ან ბოსტნეულის ბულიონი — 2 ჭიქა. ნუტი — 1 ქილა ან 200 გ. მწვანე ხახვი — 1 კონა. ბულგარული წიწაკა — 2 ცალი.ოხრახუში — 1 კონა. თხილი — 100 გ. ზეთისხილის ზეთი — 80 მლ. ვაშლის ძმარი — 50 მლ. დიჟონის მდოგვი — 1 სუფრის კოვზი. ახალ დაფქული შავი წიწაკა. მარილი. მაგარი ყველი — 50 გ.
მომზადების წესი: გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსზე. მოამზადეთ ორი საცხობი ფურცელი.
წაუსვით გოგრის შიდა ნაწილს 2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი და დადეთ ამობრუნებული მხრიდან საცხობ ფურცელზე. აცხვეთ, სანამ გოგრა არ დარბილდება, დაახლოებით 20-25 წუთი.
გადაანაწილეთ სიმინდი მეორე საცხობ ფურცელზე და გადაუსვით დარჩენილი ½ სუფრის კოვზი ზეთისხილის ზეთი. აცხვეთ, სანამ სიმინდი ოქროსფერ-ყავისფერ შეფერილობას მიიღებს, 8-10 წუთი.
პატარა ქვაბში აურიეთ კინოა და წყალი ან ბულიონი. მიიყვანეთ ადუღებამდე და ხარშეთ, სანამ სითხე თითქმის არ აორთქლდება და კინოა დარბილდება, 12-15 წუთი.
გადმოიღეთ კინოა დიდ ჯამში და აურიეთ შემწვარი სიმინდი, ნუტი, მწვანე ხახვი, წითელი წიწაკა, ოხრახუში და თხილი.
პატარა ჯამში ათქვიფეთ ზეითუნის ზეთი, ძმარი და მდოგვი, შემდეგ მოაყარეთ მარილი და წიწაკა გემოვნებით.
დაამატეთ სოუსი შიგთავსს და კარგად აურიეთ. ჩადეთ შიგთავსი გოგრის ნახევრებში.
თითოეულ გოგრას მოაყარეთ 2 სუფრის კოვზი გახეხილი ყველი და კვლავ შედგით ღუმელში, სანამ ყველი არ გადნება და შიგთავსი არ გაცხელდება, 10-12 წუთი. მიიტანეთ მაგიდაზე ცხელი.
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi
მასალის გამოყენების პირობები