უკვე დიდი ხანია ასე ვინახავ დაკონსერვებულ წიწაკას, უგემრიელესია და არომატული.

0
64
#post_seo_title

ბულგარული წიწაკა ნივრით

ახლა მე უკვე ასე ვამზადებ!

ინგრედიენტები

ბულგარული წიწაკა – 3 კგ

ნიორი – 3 თავი

ახალი კამა – 1 კონა

მარინადისთვის 1 ლიტრ წყალზე:

მზესუმზირის ზეთი – 250 მლ

ძმარი – 250 მლ

შაქარი – 1 ჭიქა.

მარილი – 3 ს.კ.

წიწაკა, გარეცხეთ, გააშრეთ, ამოაჭერით გულები და სიგრძეზე დაჭერით. სილამაზისთვის შეარჩიეთ სხვადასხვა ფერის წიწაკა.

დაჭერით წვრილად კამა და ნიორი.

გაასტირილეთ ქილები და სახურავები.

მოამზადეთ მარინადი: ქვაბში ვასხამთ წყალს, მზესუმზირის ზეთს, შაქარს და მარილს. სითხე მიიყვანეთ ადუღებამდე, ბოლოს დაასხით ძმარი.

დაჭრილი წიწაკა ჩაყარეთ მდუღარე მარინადში და მოხარშეთ დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში.

შეავსეთ ქილები წიწაკით, ზემოდან მოაყარეთ დაჭრილი კამა და ნიორი, დაასხით მარინადი პირამდე, მოხუფეთ ქილები და შეფუთეთ სანამ ბოლომდე არ გაცივდება.

 

მასალის გამოყენების პირობები

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ