საშობაო სანგრია დაამშვენებს საშობაო/საახალწლო სუფრას.
საშობაო უგემრიელესი სასმელის სანგრიას რეცეპტს გთავაზობთ
მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 4 ჭიქა ჟოლოს წვენი
2 ჭიქა ბროწეულის წვენი
2 ჭიქა ვაშლის წვენი (სასურველია გაუფილტრავი)
1 ჭიქა მშრალი წითელი ღვინო (თუ მსუბუქი გემო გსურთ, ნახევრად მშრალი აირჩიეთ)
½ ჭიქა ბრენდი ან კონიაკი (უფრო ინტენსიური არომატისთვის)
1 ჭიქა მინერალური წყალი (ცოტა შუშხუნისთვის)
1 ფორთოხალი, თხელ ნაჭრებად
1 ლიმონი, თხელ ნაჭრებად
1 ლაიმი, თხელ ნაჭრებად
1 ვაშლი, თხელ ნაჭრებად
1 მსხალი, თხელ ნაჭრებად
½ ჭიქა ახალი ჟოლო
½ ჭიქა ბროწეულის მარცვლები
2 დარიჩინის ჩხირი
ახალი როზმარინის ტოტები (სურვილისამებრ, დეკორაციისთვის)
სანგრიის ბაზის მომზადება: დიდ გრაფინში ან სასმლის მომზადების ფართო თასში ჩაასხით ჟოლოს წვენი, ბროწეულის წვენი და ვაშლის წვენი. შემდეგ დაამატეთ წითელი ღვინო და ბრენდი (ან კონიაკი). კარგად აურიეთ.
ხილისა და სანელებლების დამატება: სანგრიის ნარევს დაუმატეთ ფორთოხლის, ლიმონის, ლაიმის, ვაშლის და მსხლის ნაჭრები. შემდეგ ჩაყარეთ ახალი ჟოლო, ბროწეულის მარცვლები და დარიჩინის ჩხირები.
დატოვეთ სანგრია მაცივარში მინიმუმ 1–2 საათით, უკეთეს შემთხვევაში მთელი ღამით, რათა არომატები ერთმანეთს კარგად შეერწყას.
სერვირებამდე ცოტა ხნით ადრე სანგრიას დაუმატეთ მინერალური წყალი. კარგად აურიეთ, დაასხით ჭიქებში და მორთეთ როზმარინის ტოტებით (სურვილისამებრ).
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi
მასალის გამოყენების პირობები