გაზაფხული ახლოვდება და ეს სეზონი განუმეორებელ არომატთან, სიჯანსაღესთან და ახალი ბოსტნეულის სიმრავლესთან ასოცირდება. ერთ-ერთი ყველაზე გემრიელი და სასარგებლო პროდუქტი ამ პერიოდში სატაცური გახლავთ.
სატაცური – მცენარე, რომელიც უნიკალური გემოთი და სასარგებლო თვისებებით გამოირჩევა. თუ გინდათ, რომ თქვენს სამზარეულოში გაზაფხულის სურნელი შეიტანოთ, აუცილებლად უნდა სცადოთ სატაცურით მომზადებული კერძები.
სატაცურის სასარგებლო თვისებები
ვიტამინებისა და მინერალების წყარო
სატაცური მდიდარია A, C, E და K ვიტამინებით, ასევე ფოლიუმის მჟავით, რკინითა და კალიუმით. ეს ნივთიერებები ეხმარება იმუნურ სისტემას, აუმჯობესებს გულ-სისხლძარღვთა ჯანმრთელობას და ამცირებს ანთებით პროცესებს.
დაბალკალორიული და მსუბუქი საკვები
თუ ჯანსაღ კვებას მისდევთ, სატაცური იდეალური არჩევანია. 100 გრამი სატაცური მხოლოდ 20 კალორიას შეიცავს, რაც მას დიეტური რაციონისთვის შესაფერის პროდუქტად აქცევს.
დეტოქს ეფექტი
სატაცური ეხმარება ორგანიზმს ტოქსინების გამოდევნაში და თირკმლების გაწმენდაში. მასში შემავალი ანტიოქსიდანტები ებრძვიან თავისუფალ რადიკალებს და ანელებენ დაბერების პროცესს.
სატაცური მალფუჭებადი ბოსტნეულია, ამიტომ უმჯობესია, მისი შეძენის შემდეგ სწრაფად გამოიყენოთ. თუ გსურთ უფრო დიდხანს შეინარჩუნოთ, შეგიძლიათ: შეინახოთ მაცივარში ნესტიანი ხელსახოცში გახვეული, ან გაყინოთ მოხარშვის შემდეგ.
სატაცური არა მხოლოდ გაზაფხულის განწყობას შემოიტანს თქვენს სამზარეულოში, არამედ უამრავ სასარგებლო თვისებას გაჩუქებთ. სცადეთ ეს ბოსტნეული სხვადასხვა კერძში და დატკბით მისი ნაზი და არომატული გემოთი!
#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi