როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი სამარხვო ბაჟე საახალწლო სუფრისთვის?
სამარხვო ბაჟე რომ მოამზადოთ საახალწლო სუფრისთვის დაგჭირდებათ: 2 ჩ.ჭ ნიგოზი, 1 ჩ.კ ზაფრანა, 1 ჩ.კ სუნელი, 1 ჩ.კ ქინძი ( ხმელი), 1-2 კბილი ნიორი, 0.5 ჩ.ჭ ბროწეულის წვენი, 2ს.კ ძმარი, წიწაკა,მარილი-გემოვნებით
მომზადების წესი: ყვითელი ყვავილი( ზაფრანა),მარილი,ნიგოზი,ნიორი დავნაყოთ წმინდად.ცალკე დავნაყოთ ნიგოზთან ერთად, ხმელი სუნელი,წიწაკა,ქინძის თესლი. ყველაფერი ეს კარგად ავურიოთ და ვსრისოთ ხელით მანამდე, სანამ ნიგზოს ზეთს არ გამოვადენთ. გამოხდილი ზეთი ცალკე შევინახოთ. ნიგოზი გავხსნათ ბროწეულის წვენში (ან ცოტა ძმარში), დავამატოთ ანადუღარი ცივი წყალი ისე, რომ საშუალო სისქის საწებელი მივიღოთ.
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi
მასალის გამოყენების პირობები