სალათი “ჩერკასი”-ხშირად ვამზადებ და უკვე ზეპირად ვიცი, ჩანიშნულიც კი არ მაქვს რეცეპტების წიგნში!

0
104
#post_seo_title

როგორც ამბობენ, ზამთარი კარგია მათთვის, ვინც ემზადება შემოდგომაზე. ხო და გეპატიჟებით ახლავე იფიქროთ ზამთრის სუფრისთვის გემრიელი ბოსტნეულის კერძზე. გასულ წელს, როგორც შევამჩნიეთ, განსაკუთრებით პოპულარული იყო სალათი „დუნაი“. ამ სეზონზე კიდევ უფრო საინტერესოს გთავაზობთ!
დაკონსერვებული ჩერკასის სალათი არის ნათელი და გემრიელი, რომლის მომზადებაც რეკომენდებულია დიდი პორციებით. რატომ? დიახ, რადგან ის ზამთრის პირველ თვეში რამდენიმე დღეში იფანტება. ტკბილი და მჟავე ბოსტნეულით შერწყმული ლობიო ფანტასტიურ ნაზავს ქმნის!

ინგრედიენტები

ლობიო 2 ჭიქა.

ბადრიჯანი 5 ც

ბულგარული წიწაკა 5 ც

ჩილის წიწაკა 1 ც

ხახვი 2 ც

სტაფილო 3 ც

პომიდორი 1 კგ

ნიორი 1 ც

ოხრახუში გემოვნებით

ქინძი 2 ჩ.კ.

მარილი გემოვნებით

შაქარი გემოვნებით

ძმარი 0.25 ჭიქა

მომზადება

ლობიო დროზე ადრე დაალბეთ და შემდეგ ადუღეთ სანამ არ დარბილდება. ბადრიჯანი და წიწაკა დავჭრათ საშუალო ზომის კუბიკებად, ხახვი კი ნახევარ რგოლებად. სტაფილო გახეხეთ საშუალო სახეხზე, მწვანილი და ნიორი წვრილად დაჭერით. გაატარეთ პომიდორი ხორცსაკეპ მანქანაში.

სალათი “ჩერკასი”-ხშირად ვამზადებ და უკვე ზეპირად ვიცი, ჩანიშნულიც კი არ მაქვს რეცეპტების წიგნში! | შენი სუფრა

ხახვი შეწვით ზეთში გამჭვირვალემდე, შემდეგ დაუმატეთ სტაფილო. მოხარშეთ ნარევი, შეავსეთ ყველაფერი პომიდვრის მასით.  წიწაკა ბადრიჯანთან ერთად ჩაასხით ღრმა ჭურჭელში, ადუღეთ ნახევარ საათზე ცოტა მეტი, სანამ ბადრიჯანი მზად არ იქნება,

სალათი “ჩერკასი”-ხშირად ვამზადებ და უკვე ზეპირად ვიცი, ჩანიშნულიც კი არ მაქვს რეცეპტების წიგნში! | შენი სუფრა

შემდეგ დაუმატეთ მზა ლობიო მწვანილით, ქინძი და მარილი. და დაამატეთ ცოტა შაქარი და მოხარშეთ სალათი კიდევ 5-7 წუთის განმავლობაში, სანამ ლობიო არ შეიწოვება ყველა გემოს. დაუმატეთ ძმარი თითო სუფრის კოვზით, ყოველ ჯერზე აურიეთ და გასინჯეთ. ყურადღება გაამახვილეთ თქვენს გემოვნებაზე.

სალათი “ჩერკასი”-ხშირად ვამზადებ და უკვე ზეპირად ვიცი, ჩანიშნულიც კი არ მაქვს რეცეპტების წიგნში! | შენი სუფრა

უმჯობესია სალათი ჩაასხათ სტერილიზებულ ქილებში, თუ მის შენახვას ზამთრამდე გეგმავთ. მოხუფეთ ბოსტნეული ჯერ კიდევ ცხელი, მოათავსეთ ერთად და შეფუთეთ საბნით. კერძი მზად იქნება 3-4 დღეში: ყველა ინგრედიენტი გაიჟღინთება, სასურველ გემოს შეიძენს. ჩერკასის სალათი შესანიშნავი კერძია ზამთრისთვის გამომცხვარი კარტოფილით და სხვა გემრიელი კერძებით!

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ