საახალწლო განწყობა ყველაზე მეტად მაშინ მძაფრდება, როცა სამზარეულოში ფუსფუსს ვიწყებთ და სახლში დარიჩინის, თაფლისა და მოხალული ნიგვზის სურნელი ტრიალებს.
საახალწლო სამზადისი სამზადისი ცოტა უფრო ადრე, მენიუს შედგენით, საყიდლებზე წასვლითა და სუფრისთვის საახალწლო დეკორაციების შერჩევით იწყება. ბევრს დავობენ, თუ როგორი უნდა იყოს საახალწლო სუფრა, თუმცა მაინც არსებობს კერძები, რომლებსაც საქართველოში თითქმის ყველა ოჯახში ამზადებენ.
საცივის გარეშე ქართული საახალწლო სუფრა თითქმის წარმოუდგენელია.
საახალწლო სუფრა რომ გოჭის ხორცის გარეშე ბევრისთვის წარმოუდგენელია, ამას წინა დღეებში თონეებთან რიგებიც მოწმობს.
ქართულ სუფრას ხაჭაპური ყოველთვის ამშვენებს, ამიტომაც არც საახალწლო სამზადისში უნდა გამოტოვო ეს დიდებული კერძი.
საახალწლო სუფრა მრავალფეროვანი უნდა იყოს და თან ყველა ადამიანმა ისიამოვნოს, ამიტომაც წინასადღესასწაულო მზადებაში ვეგეტარიანელი ან ვეგანი ოჯახის წევრები ან სტუმრებიც არ უნდა გამოგრჩეს.
რაღა თქმა უნდა, გოზინაყი ქართული საახალწლო სუფრის უცვლელი სიმბოლოა. იგი, ტრადიციულად, განსაკუთრებული დატვირთვით მზადდებოდა, რადგან თაფლი და ნიგოზი ბუნების ძალასა და ძლიერებასაც კი გამოხატავდა.
ვის უნახავს საახალწლო სუფრა ღვინის, თანაც — ცქრიალა ღვინის გარეშე? ოქროსფერი, შუშხუნა და ქაფიანი ღვინით ხელში ხომ ძველი უნდა გავაცილოთ და ახალს შევეგებოთ.
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi
მასალის გამოყენების პირობები