რჩევები როგორ შეიძლება საახალწლო სუფრა გავამრავალფეროვნოთ და სიახლე შესძინოთ ახალ 2025 წელს
საახალწლო სუფრა უდავოა, რომ ხორციანი საჭმელების, ზოგიერთ შემთხვევაში კი შემწვარი გოჭისა და ინდაურის განუყოფელი ნაწილია.
ტრადიციების პატივისცემა კარგია, თუმცა ზოგჯერ სურვილი გვიჩნდება ახალ წელს ახალი კერძებით შევხვდეთ. გთავაზობთ ერთი კერძის რეცეპტს, რომელიც თქვენს სუფრას გაამრავალფეროვნებს.
ღორის ხორცი მანგოთი
თქვენ დაგჭირდებათ:
• 1 კილოგრამი ღორის ხორცი ძვლების გარეშე
• 8 ნაჭერი ბეკონი (სასურველია ოდნავ მარილიანი)
• 2 ცოცხალი მანგო, გასუფთავებული და შედარებით წვრილად დაჭრილი ან
• 150-200 გრამი გამომშრალი მანგო (ან ნებისმიერი ალტერნატიული ხილი თქვენი გემოვნებით)
ხახვი (სასურველია დაჭრათ წვრილად)
• საკმაო რაოდენობის დაჭრილი მწვანილი – ოხრახუში, კამა, ქინძი (იდეალური ვარიანტი ქინძია, გემოზე დიდ გავლენას არ ახდენს, თუმცა პიკანტურ აქცენტს აკეთებს).
• ერთი კბილი ნიორი, ის კარგად უნდა დაჭრათ.
• 100 გრამი ქიშმიში
• ცოტა მაიონეზი, კონკრეტულ რაოდენობას არ ვასახელებთ, რადგან მაიონეზი სხვადასხვანაირი არსებობს
100 გრამი სუხარი
• და თუ სადმე მაცივარში სოსისიც მოგეპოვებათ შეგიძლიათ წვრილად დაჭრათ და გამოიყენოთ.
პირველ რიგში ღუმელი 220 გრადუსამდე გააცხელეთ. სანამ ის ცხელდება შეწვით თქვენი ბეკონი, შეწვით მორევით იქამდე, სანამ კარგად არ შეიწვება.
ამის შემდეგ შეგიძლიათ ბეკონი ამოიღოთ იმ ცხიმში კი წვრილად დაჭრილი ხახვი და ნიორი ჩაყაროთ და 3 წუთის განმავლობაში მოშუშოთ.
როდესაც ესეც მომზადდება ერთმანეთში აურიეთ მანგო, ბეკონი, მწვანილი, ქიშმიში ხახვი და ნიორი.
ამის შემდეგ აიღეთ ღორის ხორცი და ის სიგრძეზე გაჭერით მაგრამ არა ბოლომდე, ისე რომ ის წიგნივით გადაიშალოს, მომზდებული მანგოსა და დანარჩენი ინგრედიენტების ნაზავი შუაში მოათავსეთ და ჩხირებით ისევ შეკარით.
ფრთხილად და არც ძალიან უხვად წაუსვით თქვენს ხორცს მაიონეზი და მოაყარეთ გამომშრალი პური, შეწვით ხორცი სანამ წითელ ფერს არ მიიღებს. ამის შემდეგ ის გაცხელებულ ღუმელში უნდა გაგზავნოთ. ყურადღება მიაქციეთ, რომ ხორცს მსუქანი ნაწილიც აქვს, ის ზემოდან მოაქციეთ, რათა გადნეს და ხორცი გაიჟღინთოს, ცოტა არ იყოს და ღორის ხორცი ზოგადად მშრალია.
25 წუთის შემდეგ ღუმელის ტემპერატურა 180 გრადუსამდე უნდა შეამციროთ. და კიდევ საათნახევრის განმავლობაში დატოვოთ ღუმელში. თუ ხორცს ჩხირს შეურჭობთ და იქიდან აბსულუტურად გამჭირვალე სითხე გამოჟონავს, ყოველგვარი ვარდისფერი შეფერილობის გარეშე, თქვენი კერძი მზადაა. ღუმელიდან გამოღებისას 5 წუთი გააჩერეთ ხორცი, შემდეგ კი დაჭერით, გარნირათ მიიტანეთ ნებისმიერი რამ თქვენი გემოვნებით, თუმცა კულინარების გამოცდილებას თუ დავუჯერებთ მანგო ბრინჯს უხდება, ვაშლი კი კარტოფილს.
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi
მასალის გამოყენების პირობები