უამრავი მოსაზრება არსებობს მარტინის მომზადების საუკეთესო გზასთან დაკავშირებით. ამ რეცეპტში ჩვენ ვირჩევთ ბეილისის, შოკოლადის ლიქიორისა და არაყის ნარევს ყინულით, რათა ჩვენი მარტინი მეტად გაცივდეს.
ინგრედიენტები:
- 2 ს/კ. შოკოლადის სიროფი, პლუს მეტი დასალევად
- 115 გრ. ბეილისის ირლანდიური კრემი
- 115 გრ. შოკოლადის ლიქიორი
- 115 გრ. სმირნოფის არაყი
- გახეხილი შოკოლადი (სურვილისამებრ)
მომზადების მეთოდი:
Ნაბიჯი 1
დაასხით შოკოლადის სიროფი თეფშზე. დაასველეთ მარტინის ჭიქების რგოლი შოკოლადის სიროფში, ისე რომ რგოლები დაიფაროს. თითოეული ჭიქის შიგნით, ასევე, შეასხით შოკოლადის სიროფი.
ნაბიჯი 2
ჩაასხით ბეილისი, შოკოლადის ლიქიორი და არაყი დიდ კოქტეილის შეიქერში. დაუმატეთ ყინულით და შეანჯღრიეთ სანამ კარგად არ გაცივდება, დაახლოებით 20 წამი. თანაბრად გაყავით ჭიქებს შორის. გამოყენების შემთხვევაში, ზემოდან მოაყარეთ გახეხილი შოკოლადი. გემრიელად მიირთვით!
მასალის გამოყენების პირობები