მოჩი არის პატარა, ტკბილი იაპონური ნამცხვარი, რომელიც მზადდება წებოვანი ბრინჯის ფქვილით. მას აქვს რბილი საღეჭი გარე ფენა და გემრიელი წებოვანი შიგთავსი.
აღსანიშნავია ის ფაქტი, რომ საქართველოში მოჩი დიდი პოპულარობით სარგებლობს და ის ყველას უყვარს, სწორედ ამიტომ, გთავაზობთ მოჩის ყველაზე მარტივ და გემრიელ რეცეპტს!
ინგრედიენტები:
• 1 ჭიქა ტკბილი წითელი ლობიოს პასტა
• 1 ჭიქა ნაყინი ან სხვა თქვენთვის სასურველი შიგთავსი
• 1 ჩაის კოვზი მწვანე ჩაის ფხვნილი (მაჩა)
• 1 ჭიქა წყალი
• ¼ ჭიქა თეთრი შაქარი
• ½ ჭიქა სიმინდის სახამებელი, ცომის გასაბრტყელებლად
შეაგროვეთ ყველა ინგრედიენტი და დავიწყოთ მომზადება!
პირველ რიგში, ნაყინი მოვათავსოთ ფოლგაში და გვყინოთ მინიმუმ ერთი საათის განმავლობაში. ამასობაში შეურიეთ წებოვანი ბრინჯის ფქვილი და მწვანე ჩაის ფხვნილი ერთმანეთს, ამის შემდეგ დაუმატეთ წყალი და შაქარი და ურიეთ იქამდე, სანამ ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ. მიღებულ მასას დააფარეთ თასი პლასტმასის საფარით და მიკროტალღურ ღუმელში გააჩერეთ დაახლოებით 3 წუთი. ამასობაში გაყინული შიგთავსი გამოიღეთ მაცივრიდან და პატარა ბურთულების ფორმა მიეცით. გამოიღეთ ბრინჯის ფქვილის მასა მიკროტალღური ღუმელიდან. აურიეთ და გაათბეთ, თავდახურული, კიდევ 15-30 წამი. სამუშაო ზედაპირზე დაყარეთ სიმინდის სახამებლი. დაყავით დაახლოებით 2 სუფრის კოვზი ცხელი ბრინჯის ფქვილის მასა ბურთულებად. გააბრტყელეთ ბურთი და ცენტრში მოათავსეთ თქვენს მიერ გაყინული შიგთავსი. მოაყარეთ დამატებით სიმინდის სახამებელი და მოათავსეთ მოჩი მაფინის ქაღალდებში. სულ ესაა!
გემრიელად მიირთვით!