კომბოსტო შესანიშნავი ბოსტნეულია, რომელსაც ჯანმრთელობისთვის მრავალი სარგებელი და უნიკალური გემო აქვს. ბევრ ადამიანს სურს იცოდეს როგორ შეინახონ იგი უფრო დიდი ხნის განმავლობაში. კომბოსტოს გაყინვამ შეიძლება გაზარდოს მისი გამოყენების დრო, რადგან ის სუფთა რჩება.
მაშ, რომელია კომბოსტოს გაყინვის იდეალური საშუალება? სწორედ ამ საკითხზე ვისაუბრებთ ამ სტატიაში.
კომბოსტოს გაყინვისთვის საჭიროა:
ნაბიჯი 1 (საჭიროების დალაგება)
პირველი ნაბიჯი იწყება ყველა იმ ნივთის შეგროვებით, რაც მნიშვნელოვანია პროცედურისთვის. ამისთვის დაგჭირდებათ ბოსტნეულის საჭრელი, საჭრელი დაფა, საყინულე ჩანთა, საწყობი და თასი. ამ ნაბიჯის დასრულების შემდეგ მიჰყევით შემდეგ ნაბიჯს.
ნაბიჯი 2 (გარეცხეთ კომბოსტო):
კომბოსტოს გარეცხვა თქვენთვის ძალიან მნიშვნელოვანია, რადგან ის ბაქტერიებს შეიცავს, რომელიც შეიძლება გაქრეს კომბოსტოს სწორად გარეცხვის შემდეგ. თუმცა მანამდე კომბოსტოს პირველი გარე ფენა უნდა მოაშოროთ და შემდეგ სწორად გარეცხოთ.
როდესაც კომბოსტოს სწორად გარეცხავთ, შემდეგ 30 წუთის განმავლობაში მოათავსეთ, ცივ წყალში. კომბოსტოს წყალში მოთავსება წარმოქმნის ტენიანობას, რომელიც უნდა ჩამოიშოროთ და შემდეგ კომბოსტო უნდა გაშრეს.
ნაბიჯი 3 (კომბოსტოს დაჭრა):
მესამე ნაბიჯი იქნება კომბოსტოს ნაჭრებად დაჭრა. რატომ? რადგან კომბოსტოს ნედლი სახით გაყინვა არ არის კარგი იდეა. ასევე, კომბოსტოს დაჭრა დაგეხმარებათ, რომ შემდეგომ სწორად გადაანაწილოთ თუ რა რაოდენობის დაგჭირდებათ.
ნაბიჯი 4 (მოხარშეთ კომბოსტო ბაქტერიების მოსაკლავად):
თქვენ გარეცხეთ კომბოსტო, რათა მოკლათ ბაქტერიები. თუმცა, მაინც კარგია, თუ კომბოსტოს მოხარშავთ ბაქტერიების მოსაკლავად. ამისთვის საჭიროა ქვაბში წყალი ჩაასხაღ და კომბოსტო შიგ ჩაყაროთ. შემდეგ ჩართეთ დადგით მაღალ ცეცხლზე. როგორც კი წყალი ადუღებას დაიწყებს, კომბოსტო ადუღეთ მინიმუმ 2 წუთის განმავლობაში.
ნაბიჯი 5 (გააგრილეთ კომბოსტო):
შეაჩერეთ მისი მომზადების პროცესი ყინულიან წყალში ჩაყრით. რატომ? იმიტომ, რომ გსურთ მისი გამოყენება სამომავლოდ.
ნაბიჯი 6 (გაყინეთ):
ყველა ზემოაღნიშნული პროცედურის დასრულების შემდეგ დროა მოვათავსოთ კომბოსტო საყინულეში, დააწყეთ სათითაოდ რომ არ მიეკროს ერთმანეთს, დარწმუნდით, რომ კომბოსტო იდეალურად არის გაყინული. შეგიძლიათ გამოიყენოთ კომბოსტოს საჭრელი, რომ ადვილად დაჭრათ ისინი თხლად.
როდესაც კომბოსტო გაიყინება, შემდეგი ნაბიჯი არის გაყინულ ტომარაზე ჰერმეტულად შეფუთვა. ბოლოს კი, შედგით საყინულეში და გამოიყენეთ უფრო დიდი ხნის განმავლობაში.
მასალის გამოყენების პირობები