ზოგიერთი ადამიანი ბროწეულს „სუპერ საკვებად“ თვლის. ის შეიცავს ანტიოქსიდანტებსა და პოლიფენოლებს, რომლებიც ხელს უწყობენ ოქსიდაციურ სტრესს ბრძოლაში, რაც შეიძლება ორგანიზმში დაავადებების გამომწვევი იყოს.
ბროწეულის ჯანმრთელობის სარგებელის შესახებ კვლევა ვარაუდობს, რომ მათ აქვთ ანთების საწინააღმდეგო ეფექტი და შეიძლება დაგვეხმარონ ტვინთან დაკავშირებული დაავადებებისგან, როგორიცაა ალცჰეიმერისა და პარკინსონის დაავადება. ეს შეიძლება იყოს იმის გამო, რომ ბროწეული შეიცავს პოლიფენოლების განსაკუთრებით მაღალ დონეს. კვლევა ასევე ვარაუდობს, რომ ბროწეულმა შეიძლება შეზღუდოს ადამიანის პროსტატის კიბოს უჯრედების ზრდა.
ერთი უმი ბროწეული (282 გრ) შემდეგ საკვებ ნივთიერებებს შეიცავს:
- 234 კალორია
- 52,7 გრ ნახშირწყლები
- 11,3 გ ბოჭკოვანი
- 666 მგ კალიუმი
- 28,2 მგ კალციუმი
- 28,8 მგ ვიტამინი C
ერთი ბროწეული ასევე შეიცავს 46,2 მიკროგრამს (მკგ) K ვიტამინს. ეს ვიტამინი აუცილებელია ძლიერი ძვლებისა და ჯანსაღი სისხლის უჯრედებისთვის.
მასალის გამოყენების პირობები