პასტა სოკოთი – იგრძენით თავი იტალიაში!

0
95
#post_seo_title

იმისთვის, რომ ეს გემრიელი იტალიური კერძი დავაგემოვნოთ, არაა საჭირო ლეონარდო და ვინჩის სამშობლოში ჩავიდეთ, ნამდვილი იტალიური პასტა სოკოთი საკუთარ სამზარეულოშიც წელიწადის ნებისმიერ სეზონზე შეგიძლიათ მოამზადოთ!

პასტა სოკოთი მარტივი მოსამზადებელი კერძია, ყველა პროდუქტი მარტივი და ხელმისაწვდომია, მომზადებას კი 20 წთ სჭირდება.

პასტა სოკოთი – იგრძენით თავი იტალიაში! | შენი სუფრა

კერძი, რომლის რეცეპტსაც გაგანდობთ, კუჭს ნამდვილ დღესასწაულს მოუწყობს!

პასტა სოკოთი – იგრძენით თავი იტალიაში! | შენი სუფრა

ინგრედიენტები ცომისთვის

  • 350 გ მაკარონი
  • 400 გ სოკო
  • 1 ცუკინი
  • 1 ხახვი
  • 2–3 კბილი ნიორი
  • 100 გ ყველი პარმეზანი
  • 50–70 გ მწვანილი
  • მარილი, პილპილი
  • მზესუმზირის ზეთი შეწვისთვის

პასტა სოკოთი – იგრძენით თავი იტალიაში! | შენი სუფრა

მომზადება

  1. ცუკინი გარეცხეთ და დაჭერით ფირფიტებად, ნიორი დაჭყლიტეთ. ხახვი დაჭერით წვრილ ნახევარწრეებად. ყველი გახეხეთ.პასტა სოკოთი – იგრძენით თავი იტალიაში! | შენი სუფრა
  2. შამპანიონები გარეცხეთ და თხლად დაჭერით.პასტა სოკოთი – იგრძენით თავი იტალიაში! | შენი სუფრა
  3. ხახვი ნიორთან ერთად შეწვით ტაფაზე ცოტაოდენ მზესუმზირის ზეთში. დაამატეთ სოკო, მარილი, პილპილი გემოვნებით და შეწვით 5-7 წთ-ის მანძილზე.პასტა სოკოთი – იგრძენით თავი იტალიაში! | შენი სუფრა
  4. ქვაბში ჩაასხით წყალი და მიიყვანეთ ადუღებამდე. მოხარშეთ მაკარონი . 5 წუთით ადრე მომზადების დასრულებამდე, მაკარონს ცუკინი დაუმატეთ.პასტა სოკოთი – იგრძენით თავი იტალიაში! | შენი სუფრა
  5. მზა მაკარონს ცუკინისთან ერთად დაუმატეთ სოკოს და ხახვის მასა და აურიეთ. თუ საჭიროა გადაასხით სითხე, რომელშიც მაკარონი იხარშებოდა. ჩათუშეთ პასტა ტაფაზე ნელ ცეცხლზე, 2-3 წთ.პასტა სოკოთი – იგრძენით თავი იტალიაში! | შენი სუფრა
  6. გაანაწილეთ თეფშებზე, მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მარილი და გახეხილი პარმეზანი.პასტა სოკოთი – იგრძენით თავი იტალიაში! | შენი სუფრა

გთავაზობთ კერძის მომზადების კიდევ ერთ ვარიანტს. ამ რეცეპტში მაკარონს 80გ ნაღები დაუმატეთ.

მომზადება

აიღეთ ღრმა ქვაბი, ისეთი, მაკარონი რომ ადვილად მოთავსდეს. მოათავსეთ მასშ სპაგეტი, სოკო, ცუკინი, ნიორი, დაასხით წყალი. დაუმატეთ მარილი და წიწაკა გემოვნებით.

მიიყვანეთ ადუღებამდე, შეამცირეთ ცეცხლი და მოხარშეთ ნელ ცეცხლზე, არ დაახუროთ თავზე, სანამ მაკარონი მზად არ იქნება  (8-10 წთ.) დაუმატეთ პარმეზანი, ნაღები, დაჭყლეტილი მწვანილი და საგულდაგულოდ აურიეთ.

#pkhakadze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

 

READ  მარტივი და ელეგანტური ხრაშუნა ორცხობილა ყოველთვის იყო ჩემი ფავორიტი, მითუმეტეს ამ რეცეპტით!