ინგრედიენტები:
- ზეითუნის ზეთი
- კრევეტები – 200 გრამი
- მოლუსკი კალმარი – (კარგად გარეცხილი, გამშრალი და დაჭრილი) – 200 გრამი
- 1 ცალი კარგად დაჭრილი საშუალო ზომის ხახვი
- 300 გრამი ცეცხლზე მოხალული პომიდორი
- 3 კბილი ნიორი – დაჭრილი
- ბრინჯი – 300 გრამი
- 3 კოვზი ბულიონი (უმჯობესია ზღვის პროდუქტების)
- ლიმონი და ოხრახუში გარნირისთვის
მომზადების მეთოდი:
ნაბიჯი 1
ღრმა ტაფაზე დაასხით ზეთი და კარგად გააცხელეთ. დაამატეთ კრევეტები და კალმარი, მოაყარეთ მარილი. გააჩერეთ 2 წუთის განმავლობაში, შემდეგ კი კოვზით გადაიტანეთ საშუალო ზომის ქვაბში.
ქვაბი საშუალო ცეცხლზე დადგით, დაამატეთ ხახვი და პომიდორი. გააჩერეთ 8 წუთით და ხშირად მოურიეთ. დაამატეთ ნიორი და ურიეთ კიდევ 4 წუთის მანძილზე.
ნაბიჯი 2
ღრმა ტაფაზე გადაიტანეთ ბულიონი, ჩაამატეთ ბრინჯი და საშუალო ცეცხლზე გააჩერეთ. 15 წუთის მანძილზე ხარშეთ. არ მოურიოთ. მოათავსეთ კრევეტები და კალმარი ბრინჯზე. ტაფა ფოლგით დაფარეთ და კიდევ 10-16 წუთის მანძილზე დატოვეთ ცეცხლზე. სანამ ბრინჯი სრულყოფილად არ დარბილდება. გაზქურიდან გადმოღების შემდეგ კერძი 10 წუთით დატოვეთ ტაფაზე, შემდეგ გადმოიღეთ. მორთეთ ოხრახუშითა და ლიმნით.
გემრიელად მიირთვით!
#drpkhakadze #gochadze #shenisupra
მასალის გამოყენების პირობები