ოჯახში მას მოკრძალებულად ვეძახით: “ნაპოლეონი ალუბლით. “ასჯერ უკეთესი ვიდრე კლასიკური ნაპოლეონი.

0
183
#post_seo_title

ალუბლის ტორტი მოხარშული კრემით

თქვენს ყურადღებას მივიპყრობთ დესერტის რეცეპტით, რომელიც გარისკავს დარჩეს თქვენს ოჯახში ერთ-ერთ ყველაზე საყვარელ დესერტად დიდი ხნის განმავლობაში. ალუბლის კრემიანი ნამცხვარი შორიდან მოგვაგონებს “ნაპოლეონს”, რის გამოც მას  ასე ვუწოდებთ.

ინგრედიენტების გაანგარიშება განხორციელდა კვადრატული ფორმისთვის 24 x 29 სმ.

ნამცხვრის ინგრედიენტები

300 გრ მარგარინი ან კარაქი

500გრ ფქვილი

125 გრ არაჟანი

4 კვერცხის გული

ინგრედიენტები შევსებისთვის

500 გრ ალუბალი

100გრ სახამებელი

200 გრ შაქარი

4 კვერცხის ცილა

ინგრედიენტები კრემისთვის

500 მლ რძე

200 გრ შაქარი

1,5 ს.კ. ფქვილი

1,5 ს.კ. სახამებელი

300გრ კარაქი

ოჯახში მას მოკრძალებულად ვეძახით: “ნაპოლეონი ალუბლით. “ასჯერ უკეთესი ვიდრე კლასიკური ნაპოლეონი. | შენი სუფრა

მომზადება

მაცივრიდან გამოღებული მარგარინი ჩავჭრათ გაცრილ ფქვილში. ფქვილთან ერთად ასრისეთ ხელით.

ოჯახში მას მოკრძალებულად ვეძახით: “ნაპოლეონი ალუბლით. “ასჯერ უკეთესი ვიდრე კლასიკური ნაპოლეონი. | შენი სუფრა

არაჟანი შეურიეთ გულებს და დაუმატეთ ფქვილიან მარგარინს. მოზილეთ ცომი ხელებით, მოათავსეთ ცელოფანში და შედგით მაცივარში მთელი ღამით.

ოჯახში მას მოკრძალებულად ვეძახით: “ნაპოლეონი ალუბლით. “ასჯერ უკეთესი ვიდრე კლასიკური ნაპოლეონი. | შენი სუფრა

დილით ცილა ავთქვიფოთ ცოტა მარილით ქაფის მიღებამდე, შემდეგ ნელ-ნელა მოვაყაროთ მთელი შაქარი. შემდეგ დაუმატეთ სახამებელი და ნაზად მოურიეთ.

ოჯახში მას მოკრძალებულად ვეძახით: “ნაპოლეონი ალუბლით. “ასჯერ უკეთესი ვიდრე კლასიკური ნაპოლეონი. | შენი სუფრა

გამოიღეთ ცომი მაცივრიდან და დანით დაჭერით 6 თანაბარ ნაწილად.

ოჯახში მას მოკრძალებულად ვეძახით: “ნაპოლეონი ალუბლით. “ასჯერ უკეთესი ვიდრე კლასიკური ნაპოლეონი. | შენი სუფრა

თითოეული ნაჭერი ფქვილში გააბრტყელეთ საცხობი ჭურჭლის ზომაზე.

ცომის ფენა მოათავსეთ მშრალ საცხობ ფირფიტაზე, შემდეგ კი ცილების მცირე ნაწილი თანაბრად გაანაწილეთ. და ზემოდან მოვაყაროთ ალუბალი.

ოჯახში მას მოკრძალებულად ვეძახით: “ნაპოლეონი ალუბლით. “ასჯერ უკეთესი ვიდრე კლასიკური ნაპოლეონი. | შენი სუფრა

ცომის მეორე ნაჭერი გააბრტყელეთ და საცხობ ფირფიტას დააფარეთ ცომის პირველ ფენაზე და ალუბალზე. ზემოდან დაჩხვლიტეთ ჩანგლით და გამოაცხვეთ დაახლოებით 15–20 წუთის განმავლობაში 200 გრადუსზე.

გაიმეორეთ ეს მანიპულაციები 3-ჯერ, რომ მიიღოთ 3 -ჯერ მაღალი ალუბლის ნამცხვარი.

ოჯახში მას მოკრძალებულად ვეძახით: “ნაპოლეონი ალუბლით. “ასჯერ უკეთესი ვიდრე კლასიკური ნაპოლეონი. | შენი სუფრა

კრემის მომზადება და ტორტის აწყობა

შეურიეთ შაქარი, ფქვილი და სახამებელი. შემდეგ რძე აადუღეთ და მშრალი ნარევი ჩაასხით მდუღარე რძეში. მოხარშეთ, სანამ კრემი მთლიანად არ მოიხარშება და არ გახდება სქელი.

ცოტა დაელოდეთ, რომ კრემი ოდნავ გაცივდეს. შემდეგ ათქვიფეთ მიქსერით კარაქთან ერთად.

ოჯახში მას მოკრძალებულად ვეძახით: “ნაპოლეონი ალუბლით. “ასჯერ უკეთესი ვიდრე კლასიკური ნაპოლეონი. | შენი სუფრა

ალუბლიანი ნამცხვრები შეაერთეთ კრემით. ზემოდან შეგიძლიათ დაამშვენოთ ალუბლით ან ნამცხვრების ნაფხვენებით შაქრის ფხვნილთან ერთად.

READ  10 ქართული კერძი, რომელიც აუცილებლად უნდა მოამზადო – ტრადიციული რეცეპტები დეტალური ინსტრუქციებით!

თუ მოგწონთ ნამცხვრების კეთება, გირჩევთ კიდევ ერთი ალუბლის ნამცხვარი „მონასტრის ქოხი“ გააკეთოთ. ჩვენ ასევე დავწერეთ ჩიტის რძის ნამცხვრის კლასიკური რეცეპტის მიხედვით.

author avatar
SheniSupra.ge
დამოუკიდებელი, აპოლიტიკური და ნეიტრალური მედია — ფაქტებზე დაფუძნებული სანდო ინფორმაცია. შენთვის და შენი საქართველოსთვის. #აქხარისხია #drpkhakadze #sheniambebi

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ