ნამდვილი ქაბაბი ამის გარეშე არ გამოვა!

0
94
#post_seo_title

პიკულირებული ხახვი

უმი ხახვი ემატება ბევრ კერძს, ხშირად სალათებში. უბრალოდ, ამ ცხარე ბოსტნეულის მკვეთრი გემო და მძაფრი სუნი ყველას არ მოსწონს. რა თქმა უნდა, ტკბილი ხახვი ოდნავ სიმწარით ანიჭებს სურნელს სალათებსა და კერძებს, მაგრამ რა მოხდება, თუ ძალიან მწარე ჯიშს წააწყდებით?

არსებობს მარტივი და დადასტურებული გზა ხახვის მწნილის მთავარ კერძში დამატებამდე. ასეთი დამუშავების შემდეგ, ხახვი შეიძლება გამოვიყენოთ როგორც დამოუკიდებელ საჭმელად, ასევე შესაფერისი ხორცისთვის, მოხარშული ბოსტნეულისთვის და უბრალოდ პურისთვის. სურნელოვანი, ხრაშუნა და ტკბილი ხახვი შეგიცვლით განწყობილებას.

გამოიყენეთ ძმარი 9%, და წინასწარ ადუღეთ წყალი და გააგრილეთ. აღსანიშნავია, რომ წითელ და თეთრ ხახვ ცალ-ცალკე ამწნილებენ.

ინგრედიენტები

ხახვი 3 ც

წყალი 1 ჭიქა

ძმარი 4 ს.კ.

შაქარი 1 ს.კ.

მარილი 1 ჩ/კ

კამა გემოვნებით

მომზადება

ხახვი დავჭრათ რგოლებად ან ნახევარ რგოლებად. შეეცადეთ იყოს რაც შეიძლება თხელი.

ნამდვილი ქაბაბი ამის გარეშე არ გამოვა! | შენი სუფრა

აურიეთ ყინულიანი ცივი ანადუღარი წყალი, ძმარი, მარილი და შაქარი. მიაღწიეთ კომპონენტების სრულ გახსნას.

ნამდვილი ქაბაბი ამის გარეშე არ გამოვა! | შენი სუფრა

ხახვს დაასხით მარინადი და გააჩერეთ 20 წუთი. სუფრაზე მიტანის წინ გადაწურეთ სითხე – ხახვი საჭმელად მზადაა!

ნამდვილი ქაბაბი ამის გარეშე არ გამოვა! | შენი სუფრა

დამწნილებული ხახვი შეგიძლიათ მიირთვათ არა მარტო ხორცთან და თევზთან ერთად. ასევე გამოიყენება სალათებისა და წვნიანი ბურგერის დასამზადებლად. თუ არ მოგწონთ მწარე გემო, გამოიყენეთ უფრო დელიკატური წითელი ხახვი (ასევე უწოდებენ იალტას). გემრიელად მიირთვით!

 

 

READ  სახლში მომზადებული ყველის სოუსი

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ