მონასტრული თევზის კოტლეტი: როგორ ამზადებენ მონაზვნები ჰაეროვან ფარშს. დიდხანს ვეძებდი ამ რეცეპტს.

0
161
#post_seo_title

მონასტრული თევზის კოტლეტი

სამონასტრო სამზარეულო კულინარიის ხელოვნების ცალკე სახეობაა. მაგალითად, იცოდით, რომ სალიანკა გამოიგონეს მონასტერში? Დიახ დიახ. და ისინი მოამზადეს ორი სახის თევზისგან: ზუთხისა და  ორაგულისგან.

ამ რეცეპტში ვერ ნახავთ ძვირადღირებულ ინგრედიენტებს. პირიქით, მისთვის აბსოლუტურად ნებისმიერი თევზია შესაფერისი: თუნდაც გაყინული. კერძის გემო და კოტლეტის ბრწყინვალება დამოკიდებულია თვით მომზადების მეთოდზე.

მონასტრული თევზის კოტლეტი: როგორ ამზადებენ მონაზვნები ჰაეროვან ფარშს. დიდხანს ვეძებდი ამ რეცეპტს. | შენი სუფრა

ინგრედიენტები

თეთრი თევზის ფილე 1 კგ

დაფნის ფოთოლი 1 ცალი

მარილი გემოვნებით

სუნელი გემოვნებით

პური 200 გრ

კვერცხი 2 ცალი

მყარი ყველი 50 გრ

ხახვი 1 ცალი

რძე გემოვნებით

შავი პილპილი გემოვნებით

პურის საფანელი 200 გრ

მომზადება

მარილიან წყალში ჩაყარეთ პილპილი და დაფნის ფოთოლი, მოხარშეთ თევზი. დაასველეთ პური რძეში.

მონასტრული თევზის კოტლეტი: როგორ ამზადებენ მონაზვნები ჰაეროვან ფარშს. დიდხანს ვეძებდი ამ რეცეპტს. | შენი სუფრა

შემდეგ გაატარეთ იგი ხორცსაკეპ მანქანაში ან ბლენდერში.

მონასტრული თევზის კოტლეტი: როგორ ამზადებენ მონაზვნები ჰაეროვან ფარშს. დიდხანს ვეძებდი ამ რეცეპტს. | შენი სუფრა

დაამატეთ კვერცხი, მარილი, პილპილი, გახეხილი ყველი. აურიეთ. გაწურეთ რძეში დამბალი პური და დაუმატეთ ფარშირებულ თევზს.

მონასტრული თევზის კოტლეტი: როგორ ამზადებენ მონაზვნები ჰაეროვან ფარშს. დიდხანს ვეძებდი ამ რეცეპტს. | შენი სუფრა

დაფქვით ხახვი ხორცსაკეპ მანქანაში ან წვრილად დაჭერით. დაამატეთ ფარშს და მოზილეთ.

მონასტრული თევზის კოტლეტი: როგორ ამზადებენ მონაზვნები ჰაეროვან ფარშს. დიდხანს ვეძებდი ამ რეცეპტს. | შენი სუფრა

გააკეთეთ კატლეტები, ამოავლეთ პურის საფანელში და შეწვით ორივე მხრიდან, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.

მონასტრული თევზის კოტლეტი: როგორ ამზადებენ მონაზვნები ჰაეროვან ფარშს. დიდხანს ვეძებდი ამ რეცეპტს. | შენი სუფრა

თქვენ არ უნდა ინერვიულოთ, რომ კოტლეტი არ გამოცხვება შიგნიდან. მას შემდეგ, რაც თევზი უკვე მზადაა, ერთადერთი ამოცანაა, რომ ის არ დაიშალოს და კარგად იყოს შეკრული. კარგად გაცხელებულ ტაფაში, ორივე მხარეს ორიოდე წუთი საკმარისი იქნება. სწრაფი თერმული დამუშავება კოტლეტს წვნიანობას და წარმოუდგენელ სინაზეს შეუნარჩუნებს! დარწმუნდით, რომ ეს რეცეპტი ყველას გაუზიარეთ, ვისაც უყვარს თევზის კერძები.

author avatar
SheniSupra.ge
დამოუკიდებელი, აპოლიტიკური და ნეიტრალური მედია — ფაქტებზე დაფუძნებული სანდო ინფორმაცია. შენთვის და შენი საქართველოსთვის. #აქხარისხია #drpkhakadze #sheniambebi
READ  როგორ მოვამზადოთ წიწიბურა ფარშით

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ