მომხიბლავი გემო: ბანანის ჟელე არაჟნით. მსუბუქი დესერტი ნოყიერი დღესასწაულის შემდეგ.

0
193
#post_seo_title

ბანანის ჟელე

ინგრედიენტები

არაჟანი 500 მლ

შაქარი 100 გ

შავი შოკოლადი 50 გრ

ბანანი 2 ცალი.

ჟელატინი 2 ს.კ.

წყალი 0.5 ჭიქა.

მომზადება

დაასხით ჟელატინს ცხელი წყალი, ურიეთ მუდმივად, დაელოდეთ სანამ თხევადი მასა ოთახის ტემპერატურამდე გათბება.

გაასუფთავეთ ბანანი და დაჭერით კუბიკებად, გადაანაწილეთ ჭიქებში.

არაჟანს დაამატეთ შაქარი და დააბლენდერეთ. თანდათან დაუმატეთ ჟელატინი.

მიღებული კრემი ჩაასხით ბანანებიან ჭიქებში თანაბრად და შედგით მაცივარში.

ზემოდან გახეხილი შოკოლადი მოაყარეთ.

უფრო არომატული დესერტების მოყვარულთათვის, არაჟანში დაამატეთ ცოტა ვანილი ან დარიჩინი, ხოლო მზა ჟელე დაამშვენეთ პიტნის ფოთლებით.

 

author avatar
SheniSupra.ge
დამოუკიდებელი, აპოლიტიკური და ნეიტრალური მედია — ფაქტებზე დაფუძნებული სანდო ინფორმაცია. შენთვის და შენი საქართველოსთვის. #აქხარისხია #drpkhakadze #sheniambebi
READ  გემრიელად გამოიყურება. აუცილებლად მოვამზადებ და სხვა ხილსაც გამოვიყენებ.

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ